Lediga jobb som Bibliotekarie i Värmdö

Se lediga jobb som Bibliotekarie i Värmdö. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Värmdö som finns hos arbetsgivaren.

Bibliotekarie

Ansök    Jun 12    Värmdö kommun    Bibliotekarie
Till Värmdö bibliotek söker vi en bibliotekarie med fokus på tillgänglighet. Vi tror att du har en vilja att utveckla och ansvara för bibliotekets arbete inom tillgänglighet samt arbete med Biblioteket kommer hem till dig, som riktar sig till äldre som inte kan besöka biblioteket. Det ingår också att regelbundet besöka äldreboenden och dagverksamhet med media och ibland ha högläsning. I rollen som bibliotekarie uppkommer sedvanliga biblioteksuppgifter so... Visa mer
Till Värmdö bibliotek söker vi en bibliotekarie med fokus på tillgänglighet. Vi tror att du har en vilja att utveckla och ansvara för bibliotekets arbete inom tillgänglighet samt arbete med Biblioteket kommer hem till dig, som riktar sig till äldre som inte kan besöka biblioteket. Det ingår också att regelbundet besöka äldreboenden och dagverksamhet med media och ibland ha högläsning.

I rollen som bibliotekarie uppkommer sedvanliga biblioteksuppgifter som bemanning, bokuppsättning, mediainköp, lokalisering och gallring av media. Den läsfrämjande verksamheten är en av de viktigaste och du lockar till läslust för äldre och prioriterade grupper. Du kommer att ingå i arbetslaget Uppsökande enheten och kommer att ha ditt kontor på Gustavsbergs bibliotek. Men du kommer även finnas tillgänglig för arbete på Läs- och skaparbussen.

Du har ansvar för katalogunderhåll (avvisade poster, lokala ämnesord m.m) samt är bibliotekets kontaktperson för Bibliografisk service från BTJ och Nationell katalog/Libris. Du har även ansvar för arbetet med bibliotekets E-böcker med urval etc. Du ger access till Legimus och du bränner också talböcker.

Vi söker dig som har examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller likvärdig utbildning och har erfarenhet av att jobba på folkbibliotek eller liknande. Du har en hög digital mognad, och är van att tala inför grupper och göra presentationer muntligt och skriftligt. Du är van att arbeta såväl individuellt som i grupp. Du kan skapa och driva samverkan med andra kommunala verksamheter och med externa aktörer.

Som person är du utåtriktad, kreativ och idérik och har ett stort intresse av att arbeta med äldre och med personer med funktionsnedsättning. Vi ser att du har social kompetens och en stor servicekänsla och tycker om att möta bibliotekets många besökare. Vi vill att du är ansvarstagande och självgående och har förmåga att skapa och förädla relationer. Är du dessutom resultatinriktad och strukturerad, är du den person vi söker! Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Det är meriterande om du har B-körkort och kunskaper i något minoritetsspråk. Värmdö bibliotek är en HBTQ-certifierad verksamhet som tillämpar en normkreativ arbetsplats. Det är därför även meriterande med kunskaper om normkritik och HBTQ-frågor.

För denna tjänst är uppvisande av giltigt utdrag ur polisens belastningsregister en förutsättning för anställning.

Värmdö bibliotek är en del av Kultur- och fritidskontoret och består av tre bibliotek belägna i Gustavsberg, Djurö och Hemmesta samt en ny Läs- och skaparbuss. På Värmdö bibliotek är vi 17 medarbetare uppdelat i två arbetslag; uppsökande enheten och fasta enheterna. Vi arbetar gemensamt för att ge besökarna den bästa biblioteksservicen och på många olika sätt sprider vi läslust, genom bokklubbar och boksamtal, sagostunder, sociala medier, vår hemsida och Värmdobibblopodden.

Vi erbjuder intressanta aktiviteter och program för alla åldrar och vi arbetar aktivt med uppsökande verksamhet och med integration. Vi vill att barnens bästa ska genomsyra vår verksamhet och arbetar i enlighet med Barnkonventionen. Alla i Värmdö kommun ska ha tillgång till folkbibliotekets utbud. Vi vill skapa inkluderande miljöer i form av tillgängliga medier, former för uppsökande arbete samt rutiner för ett bra bemötande för alla. Vi vill också hitta nya sätt att tänka för att lösa framtidens utmaningar. Vi har en relativt ny biblioteksplan och har fokus på våra prioriterade grupper.
I Värmdö kommun erbjuder vi ett generöst friskvårdsbidrag, personalstöd, SL-kort mot nettolöneavdrag, semesterväxling till extra lediga dagar och mycket mer. Vi arbetar även aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö och tillämpar rökfri arbetstid.

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund, livserfarenhet och könsidentitet till tjänsten.

Anställningen omfattar heltid och är en tillsvidareanställning med tillträde 1 september eller enligt överenskommelse. Kvälls- och helgstjänstgöring ingår enligt ett rullande schema.

Ansökan
Du söker tjänsten via www.varmdo.se/ledigajobb. Välkommen med din ansökan senast 19 juli 2020.

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Ann-Helen Johansson, bibliotekschef, tfn. 08-570 482 26. Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna hittar du på https://www.varmdo.se/fackligaorganisationer

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten. Visa mindre

Bibliotekarie

Ansök    Feb 2    Värmdö kommun    Bibliotekarie
Alla i Värmdö kommun ska ha tillgång till folkbibliotekets utbud. Vi vill skapa inkluderande miljöer i form av tillgängliga medier, former för uppsökande arbete samt rutiner för ett bra bemötande för alla. Vi vill också hitta nya sätt att tänka för att lösa framtidens utmaningar. Värmdö bibliotek är en HBTQ-certifierad verksamhet som tillämpar en normkreativ arbetsplats. Det är därför meriterande med kunskaper om normkritik och HBTQ-frågor. Verksamheten ... Visa mer
Alla i Värmdö kommun ska ha tillgång till folkbibliotekets utbud. Vi vill skapa inkluderande miljöer i form av tillgängliga medier, former för uppsökande arbete samt rutiner för ett bra bemötande för alla. Vi vill också hitta nya sätt att tänka för att lösa framtidens utmaningar.

Värmdö bibliotek är en HBTQ-certifierad verksamhet som tillämpar en normkreativ arbetsplats. Det är därför meriterande med kunskaper om normkritik och HBTQ-frågor. Verksamheten vid Värmdö bibliotek utgår från en värdegrund med ledorden; öppna, engagerade och tillgängliga.

I rollen som bibliotekarie uppkommer sedvanliga biblioteksuppgifter som bemanning, bokuppsättning, mediainköp, lokalisering och gallring av media. Den läsfrämjande verksamheten är en av de viktigaste arbetsuppgifterna genom bokcirklar, boksamtal etc. för målgrupperna. Du kommer att ingå i arbetslaget Uppsökande enheten och kommer att ha ditt kontor på Gustavsbergs bibliotek. Men du kommer även finnas tillgänglig för arbete på Läs- och skaparbussen.

Du kommer att ha fokus på arbetsområdet kring mångspråk och nationella minoriteter och med dess målgrupper samt arbetsområdet gällande personer med funktionsvariationer. Vi ser att du har en vilja att utveckla och ansvara för bibliotekets arbete med de prioriterade grupperna: personer med annat modersmål än svenska samt minoritetsspråk och personer med funktionsvariationer.

Vi söker dig som har examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller likvärdig utbildning. Du har erfarenhet av att jobba på folkbibliotek eller liknande. Du har en hög digital mognad och är van att tala inför grupper och göra presentationer muntligt, skriftligt och digitalt. Du är van att arbeta såväl individuellt som i grupp och har lätt för att samarbeta. Du kan skapa och driva samverkan med andra kommunala verksamheter och med externa aktörer. Du är resultatinriktad, strukturerad, kan ha överblick och se sammanhang.

Du är utåtriktad, kreativ och idérik och har ett stort intresse av att arbeta med bibliotekets prioriterade målgrupper. Vi ser att du har social kompetens och en stor servicekänsla och tycker om att möta bibliotekets många besökare. Vi vill att du är ansvarstagande och självgående och har förmåga att skapa och förädla relationer. Du kan hantera sociala medier och ser det som en naturlig kanal att nå fler målgrupper. I din yrkesroll är du utvecklingsinriktad, flexibel och har god kommunikativ förmåga.

Det är meriterande om du har B-körkort och/eller C1 körkort. Meriterande är också språkkunskaper utöver svenska och engelska. Teckenspråk är också en merit.

För denna tjänst är uppvisande av giltigt utdrag ur polisens belastningsregister en förutsättning för anställning.

Värmdö bibliotek är en del av Kultur- och fritidskontoret och består av tre bibliotek belägna i Gustavsberg, Djurö och Hemmesta samt en Läs- och skaparbuss. På Värmdö bibliotek är vi 17 medarbetare uppdelat i två arbetslag; uppsökande enheten och fasta enheterna. Vi arbetar gemensamt för att ge besökarna den bästa biblioteksservicen och på många olika sätt sprider vi läslust, genom bokklubbar och boksamtal, sagostunder, sociala medier och hemsida. Vi erbjuder intressanta aktiviteter och program för alla åldrar och vi arbetar aktivt med uppsökande verksamhet och med integration. Vi vill att barnens bästa ska genomsyra vår verksamhet och arbetar i enlighet med Barnkonventionen.
I Värmdö kommun erbjuder vi ett generöst friskvårdsbidrag, SL-kort mot nettolöneavdrag, semesterväxling till extra lediga dagar och mycket mer. Vi arbetar även aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö och tillämpar rökfri arbetstid.

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund, livserfarenhet och könsidentitet till tjänsten.

Anställningen omfattar heltid och är en tillsvidareanställning med tillträde 1 maj eller enligt överenskommelse. Kvälls- och helgstjänstgöring ingår enligt ett rullande schema.

Ansökan
Du söker tjänsten via www.varmdo.se/ledigajobb. Välkommen med din ansökan senast 21 februari 2021.

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Ann-Helen Gustafsson, bibliotekschef, tfn. 08-570 482 26. Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna hittar du på https://www.varmdo.se/fackligaorganisationer

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten. Visa mindre

Bibliotekarie, Skolbibliotek

Ansök    Jun 2    Värmdö kommun    Bibliotekarie
Värmdö gymnasium, som är en av Stockholms mest attraktiva gymnasieskolor, ligger centralt vid Gullmarsplan i Stockholm. Skolan har ca 1250 elever fördelade på fem högskoleförberedande program: EK, ES, NA, SA och TE. Värmdö kommun är vår huvudman men våra elever kommer från hela Storstockholm. Verksamheten fokuserar på kunskap och präglas av engagemang och kreativitet. Alla lärare på skolan är legitimerade. Centralt i skolan finns vårt fina bibliotek. För ... Visa mer
Värmdö gymnasium, som är en av Stockholms mest attraktiva gymnasieskolor, ligger centralt vid Gullmarsplan i Stockholm. Skolan har ca 1250 elever fördelade på fem högskoleförberedande program: EK, ES, NA, SA och TE. Värmdö kommun är vår huvudman men våra elever kommer från hela Storstockholm.

Verksamheten fokuserar på kunskap och präglas av engagemang och kreativitet. Alla lärare på skolan är legitimerade. Centralt i skolan finns vårt fina bibliotek. För elever i behov av särskilt stöd har vi en välfungerande studio. Värmdö gymnasium är skolan där eleverna trivs och ges goda förutsättningar för lärande och ett demokratiskt förhållningssätt. Samarbete har gjort Värmdö gymnasium till en av Stockholms mest framgångsrika skolor. Nu söker vi en kunnig, kreativ och engagerad bibliotekarie, som delar vårt fokus på lärande, samarbete och trivsel.

Vårt välutrustade bibliotek är en integrerad del av den pedagogiska verksamheten. Arbetet är mycket utåtriktat och serviceorienterat med dagliga kontakter med elever, lärare och övrig personal på skolan.

Rollen som gymnasiebibliotekarie innebär att vägleda eleverna i informationssökning på webben, i bibliotekets databaser samt att stötta dem i källvärdering och litteratursökningar. Biblioteket arbetar utifrån en progressionsplan med syfte att utveckla elevernas färdigheter inom medie- och informationskunnighet (MIK) och på så vis förbereda eleverna inför framtida högskolestudier. Detta arbete sker löpande i biblioteket samt fördjupande inför treornas gymnasiearbeten.

I arbetet ingår även sedvanliga biblioteksuppgifter som inköp av litteratur, litteraturförmedling, viss läromedelshantering samt arbete med bibliotekets bokcirkel och årliga skrivartävling.

Vi söker dig som har examen i biblioteks och informationsvetenskap eller från bibliotekshögskola. Du är van vid att arbeta inom olika IT-system, har goda kunskaper inom MIK samt ett stort litteraturintresse. Meriterande är kunskaper inom bibliotekssystemet Book-IT.

Att knyta kontakter och samverka med elever och personal har du lätt för. Du är lyhörd och har en god kommunikativ förmåga och tycker om att samarbeta och tänka nytt. Du är initiativrik och lösningsinriktad. Du trivs tillsammans med ungdomar och är intresserad av att arbeta pedagogiskt. Erfarenhet från arbete på gymnasiebibliotek är meriterande.

För denna tjänst är uppvisande av giltigt utdrag ur polisens belastningsregister en förutsättning för anställning.

I Värmdö kommun erbjuder vi ett generöst friskvårdsbidrag, personalstöd, semesterväxling till extra lediga dagar och mycket mer. Vi arbetar även aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö och tillämpar rökfri arbetstid.

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund, livserfarenhet och könsidentitet till tjänsten.

Anställningen omfattar halvtid och är en tillsvidareanställning med tillträde 9 augusti eller enligt överenskommelse.
Ansökan
Du söker tjänsten via www.varmdo.se/ledigajobb. Välkommen med din ansökan senast den 16 juni 2021.

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Christina Ahlgren, rektor, 08-505 55 109. Fackliga representanter nås via kontaktcenter, 08-570 470 00.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten. Visa mindre

Bibliotekarie

Ansök    Jan 21    Värmdö kommun    Bibliotekarie
Värmdö bibliotek är en del av Kultur- och fritidskontoret och består av tre bibliotek belägna i Gustavsberg, Djurö och Hemmesta. På Värmdö bibliotek är vi 20 medarbetare som arbetar gemensamt för att ge besökarna den bästa biblioteksservicen. Vi arbetar på många olika sätt för att förmedla litteratur och sprida läslust, genom bokklubbar och boksamtal, sagostunder, sociala medier och vår hemsida. Vi erbjuder intressanta aktiviteter och program för alla åldr... Visa mer
Värmdö bibliotek är en del av Kultur- och fritidskontoret och består av tre bibliotek belägna i Gustavsberg, Djurö och Hemmesta. På Värmdö bibliotek är vi 20 medarbetare som arbetar gemensamt för att ge besökarna den bästa biblioteksservicen. Vi arbetar på många olika sätt för att förmedla litteratur och sprida läslust, genom bokklubbar och boksamtal, sagostunder, sociala medier och vår hemsida. Vi erbjuder intressanta aktiviteter och program för alla åldrar och vi arbetar aktivt med uppsökande verksamhet.

Nu söker vi en bibliotekarie med placering på Gustavsbergs bibliotek som är kommunens huvudbibliotek.

Rollen som bibliotekarie innebär sedvanligt biblioteksarbete. I detta ingår bland annat informationstjänstgöring, att lokalisera media och bokuppsättning.

Vi söker dig som har en examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan likvärdig utbildning. Som person är du utåtriktad, idérik och sätter våra besökare i första hand. Du har god social kompetens och en god känsla för service. Du är van att jobba såväl individuellt som i grupp och har lätt för att samarbeta. Är du dessutom resultatinriktad och strukturerad, är du den person vi söker! Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Värmdö bibliotek är en HBTQ-certifierad verksamhet som tillämpar en normkreativ arbetsplan. Det är därför meriterande med kunskaper om normkritik och HBTQ-frågor

I Värmdö kommun erbjuder vi ett generöst friskvårdsbidrag, personalstöd, SL-kort mot nettolöneavdrag, semesterväxling till extra lediga dagar och mycket mer. Vi arbetar även aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö och tillämpar rökfri arbetstid.

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund, livserfarenhet och könsidentitet till tjänsten.

Anställningen är en behovsanställning med tillträde omgående. Kvälls- och helgstjänstgöring ingår enligt ett rullande schema.

Ansökan
Du söker tjänsten via www.varmdo.se/ledigajobb. Välkommen med din ansökan senast den 31 januari 2020.

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Ann-Helen Johansson, bibliotekschef, tfn. 08-570 482 26. Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna hittar du på https://www.varmdo.se/fackligaorganisationer

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten. Visa mindre