Lediga jobb som IT-samordnare i Värmdö

Se lediga jobb som IT-samordnare i Värmdö. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Värmdö som finns hos arbetsgivaren.

Dataskyddssamordnare

Ansök    Maj 31    Värmdö kommun    IT-samordnare
Värmdö är skärgårdens mötesplats med en unik kombination av naturens stilla skönhet och en mer stadslik livsstil. Vårt uppdrag är inte ett utan många: skola, fastigheter, socialtjänst, hamnar, vård, bibliotek, omsorg och många fler. Vi verkar för att alla Värmdöbor kan leva ett rikt och fritt liv. Vi vill vara de som möjliggör drömmen om en livskraftig trygg miljö för hem, familj och företag Ska vi lyckas med det fullt ut måste vi ha många och omfattande... Visa mer
Värmdö är skärgårdens mötesplats med en unik kombination av naturens stilla skönhet och en mer stadslik livsstil. Vårt uppdrag är inte ett utan många: skola, fastigheter, socialtjänst, hamnar, vård, bibliotek, omsorg och många fler. Vi verkar för att alla Värmdöbor kan leva ett rikt och fritt liv. Vi vill vara de som möjliggör drömmen om en livskraftig trygg miljö för hem, familj och företag


Ska vi lyckas med det fullt ut måste vi ha många och omfattande kompetenser och arbeta tillsammans för en gemensam och tillitsfull arbetskultur, byggd på modiga, ansvarstagande medarbetare som förstår invånarnas behov och önskemål. Det är det vi kallar Ett Värmdö, En Förvaltning.
Säkerhetsenheten har det övergripande och strategiska ansvaret för kommunens säkerhets-, beredskaps- och trygghetsarbete.

Säkerhetsenheten har idag fem medarbetare. Uppdraget omfattar också samordning av dataskydd.

Enheten har som uppdrag att arbeta strategiskt, styrande och vägledande så att verksamheterna får så goda förutsättningar som möjligt att möta de omfattande och breda krav som finns inom områdena. Att arbeta på säkerhetsenheten innebär därför att ha många kontakter både inom kommunen som externt och vara en del av en komplex verksamhet som är i ständig rörelse.

Nu säker vi dig som har ett stort intresse i dataskyddsfrågor och som vill ta dig an uppdraget som dataskyddssamordnare. Att tillhöra säkerhetsenheten och kontoret för styrning och stöd innebär att du är i ett sammanhang där vi ser samarbete och utveckling som viktigt. Du får också god inblick i kommunens övergripande säkerhetsarbete.

Arbetsuppgifter

I rollen som Dataskyddssamordnare är du ansvarig för kommunens övergripande dataskyddsarbete. Därmed är du ansvarig för att driva och utveckla kommunens dataskyddsarbete på både ett operativt och strategiskt plan.

Du bidrar med expertis inom dataskyddsområdet och är underställd säkerhetschefen. Samordning och samverkan är en röd tråd i dina arbetsuppgifter. Du leder kommunens dataskyddsarbete genom en grupp av dataskyddskontakter, du arbetar i samråd med dataskyddsombudet och kommunens kontor och enheter. 

Dina arbetsuppgifter består bland annat av att

- upprätta och revidera policys, riktlinjer och andra styrdokument och verka för att kommunen efterlever de regler som gäller för dataskydd.

- leda gruppen av Dataskyddskontakter och utgöra deras centrala stöd, samordna frågor inom dataskyddsområdet och stötta gruppen i deras proaktiva arbete.

- upprätta utbildningsplan, informera och tillhandahålla utbildningar inom dataskydd för kommunens personal.

- säkerställa att personuppgiftsincidentprocessen är funktionell och uppfyller lagenliga krav. Ge råd och stöd i samband med incidenter och konsekvensbedömningar.

- förvalta registerförteckning, följa upp och inventera personuppgiftsbehandling.

Kvalifikationer

Vi söker dig med:

- Relevant högskoleutbildning exempelvis inom juridik eller erfarenhet som bedöms likvärdig.
- Erfarenhet av strategiskt och operativt dataskyddsarbete.
- God skriftlig och verbal kommunikativ förmåga.

Vi ser följande som meriterande:

- Erfarenhet av kommunal förvaltning och arbete i en politiskt styrd organisation
- Erfarenhet av att handlägga ärenden i offentlig förvaltning
- Kunskap och erfarenhet av IT- eller informationssäkerhet
- Erfarenhet av att coacha och leda individer och grupper

För den här tjänsten lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper och färdigheter. Du har en förmåga att skapa och se sammanhang och lösa komplexa frågor. Du är strukturerad, ansvarstagande och flexibel. Du är van vid att arbeta självständigt och kan genomföra uppdrag inom fastställda tidsramar. Samtidigt är du en relationsbyggande person med en god social förmåga och kan på ett tryggt sätt kommunicera och skapa förståelse och acceptans för dataskyddsfrågorna, vilket är viktigt för rollen. Du har ett prestigelöst förhållningsätt i de olika sammanhang du ställs inför. Som person är du utåtriktad, resultatinriktad och drivande. Du är pedagogisk och tycker det är viktigt att bidra med din kompetens så att verksamheten utvecklas

Värmdö kommun erbjuder ett friskvårdsbidrag, SL-kort mot nettolöneavdrag, semesterväxling till extra lediga dagar och mycket mer. Vi arbetar även aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö och tillämpar rökfri arbetstid.

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund, livserfarenhet och könsidentitet till tjänsten.

Anställningen avser tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Vi arbetar fortlöpande med rekryteringen fram till sista ansökningsdag.

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta oss, se kontaktperson nedan.

Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna hittar du på https://www.varmdo.se/fackligaorganisationer eller via Servicecenter, 08-570 470 00. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre