Lediga jobb LEMSHAGASTIFTELSEN i Värmdö

Se alla lediga jobb från LEMSHAGASTIFTELSEN i Värmdö. Genom att välja ett specifikt yrke kan du även välja att se alla lediga jobb i Värmdö som finns inom det yrket.

Kompetent, klok och kreativ mellanstadielärare

Ansök    Maj 3    LEMSHAGASTIFTELSEN    Grundlärare, 4-6
Vi söker en positiv, klok och kompetent mellanstadielärare till vår fina skola och vårt fantastiska gäng, då en av våra lärare kommer vara tjänstledig ett år. Tjänsten innebär undervisning i två fyror och ämnena Sv/Eng. Det finns goda förutsättningar för en fast anställning. Är du nyfiken på hur en pedagogik som bygger på 8 välbeforskade krafter (Creative Cultures of Thinking. COT, kan göra skillnad i klassrummet? Kom och undersök det tillsammans med oss! ... Visa mer
Vi söker en positiv, klok och kompetent mellanstadielärare till vår fina skola och vårt fantastiska gäng, då en av våra lärare kommer vara tjänstledig ett år. Tjänsten innebär undervisning i två fyror och ämnena Sv/Eng. Det finns goda förutsättningar för en fast anställning.
Är du nyfiken på hur en pedagogik som bygger på 8 välbeforskade krafter (Creative Cultures of Thinking. COT, kan göra skillnad i klassrummet? Kom och undersök det tillsammans med oss!
Om oss
Lemshaga Akademi är en icke vinstdrivande friskola för elever mellan 6-16 år. Skolan är belägen i en fantastisk miljö på Ingarö, inte långt från Gustavsberg. I enlighet med vår väl förankrade vision vill vi vara en trygg mötesplats för ett kreativt lärande i en föränderlig värld. Vi vill vara en skola som tar tillvara och låter sig utmanas av barns och ungdomars unika egenskaper och sätt att lära.
Vår utgångspunkt är varje elevs tänkande, nyfikenhet och lust att lära. Viktigt för oss är allas personliga välbefinnande, gemenskap och familjens engagemang i skolan. Hos oss kan du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag.
Om dig
Vi söker endast dig som har lärarlegitimation med behörighet i svenska och engelska. Du ska väl förtrogen med gällande styrdokument (Lgr22). Vi tror att du är en positiv, energisk och påhittig person som gillar att utforska och lära tillsammans med elever och kollegor. Du har lätt för att skapa goda relationer och du ser professionellt på ditt uppdrag. Du ser mentorskap som en viktig och naturlig del i ditt läraruppdrag.
Om arbetsuppgifterna
Din huvuduppgift är att planera och genomföra goda lektioner med tydlig struktur i svenska och engelska. Du har god förmåga att anpassa undervisningen efter elevernas behov.
Utöver undervisning och mentorskap ingår naturligtvis den dagliga omsorg och omvårdnad som alla elever behöver för att känna sig trygga.
Som pedagog på Lemshaga Akademi förväntas du vara en medforskande och delaktig vuxen som ser potentialen i elevernas tankar och teorier.
Att arbeta som lärare innebär unika och betydelsefulla möjligheter att påverka och göra skillnad för elevernas utveckling och förutsättning.
Kvalifikationer
Lärarexamen, lärarlegitimation.
Du kan uttrycka dig i det svenska språket, både i tal och skrift. I din yrkesroll är du engagerad, professionell, trygg och initiativtagande. Du är också ansvarstagande, strukturerad, med en god förmåga att planera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt.
PS: sök direkt, då vi kommer påbörja rekryteringen omgående.
VÄLKOMMEN! Visa mindre

Lemshaga Akademi söker musiklärare

Lemshaga Akademi söker musiklärare (vikariat under minst ett år) Känner du dig utmanad av skolans vision “En trygg mötesplats för ett kreativt lärande som förändrar världen” ? Om arbetsplatsen Lemshaga Akademi är en fristående två-parallellig F-9 skola i naturskön miljö i Värmdö kommun. “Culture of Thinking” präglar vår pedagogik och vår värdegrund är inspirerad av “Reggio Emilia”. Vår utgångspunkt är varje elevs tänkande, nyfikenhet och lust att lära. Vi... Visa mer
Lemshaga Akademi söker musiklärare (vikariat under minst ett år)
Känner du dig utmanad av skolans vision “En trygg mötesplats för ett kreativt lärande som förändrar världen” ?
Om arbetsplatsen
Lemshaga Akademi är en fristående två-parallellig F-9 skola i naturskön miljö i Värmdö kommun. “Culture of Thinking” präglar vår pedagogik och vår värdegrund är inspirerad av “Reggio Emilia”. Vår utgångspunkt är varje elevs tänkande, nyfikenhet och lust att lära. Viktigt för oss är allas personliga välbefinnande, gemenskap och familjens engagemang i skolan. Se för övrigt www.lemshaga.se.
Tidigare har skolan deltagit i forskningsprojekt i samarbete med Reggio Emilia och Harvard University. Detta har resulterat i att vi lägger stor vikt vid synliggörande av våra elevers tankar genom olika former av dokumentation och att vi utgår från elevernas tankar och teorier i vårt arbete. Stor vikt vid tillsättningen kommer att läggas vid att man delar tankarna bakom vår pedagogiska profil och värdegrund som finns beskriven på vår hemsida: www.lemshaga.se.
Vem söker vi?
Vi söker en musiklärare som med glädje och engagemang vill undervisa i musik. Du ansvarar, planerar och organiserar för elevernas utveckling och lärande och använder metoder och arbetssätt som leder till bästa möjliga måluppfyllelse. Du kommer att vara en del av ett professionellt och självgående arbetslag. Ni fortsätter tillsammans att utveckla arbetet inom arbetslaget och skolan mot uppsatta mål och fattade beslut.
Vi ser att du är en tydlig ledare i klassrummet och kan skapa goda relationer till dina elever.
Arbetsuppgifter
Vi söker dig som vill inspirera och utveckla våra elever inom musikämnet. Du undervisar våra elever från åk 3-9 i musik. Du förväntas vara den som tar ansvar för tillställningar med musikinslag såsom tex Lucia och skolavslutningar. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att leda exempelvis kör verksamhet och/eller startat musikband för barn och ungdomar på skolor.
Vi ser att du är en nytänkare som drivs av utveckling och av lusten att undervisa!
Du som söker har utbildning och är legitimerad lärare i musik år F-9. Du är en skicklig pedagog med god didaktisk förmåga som organiserar och strukturerar ditt arbete utifrån angivna mål. Du har god självinsikt, är trygg i dig själv och i ditt pedagogiska ledarskap samt har förmåga till tydligt ledarskap i klassrummet. Du har höga förväntningar på eleverna, tror på att alla kan lyckas och är beredd att skapa de bästa förutsättningarna. I detta arbete är det naturligt för dig att samarbeta och att arbeta med olika anpassningar i lärmiljön.
Du har lätt för och ser samarbete med andra som en källa till utveckling och har naturligtvis lätt för att uttrycka dig väl i såväl tal som skrift. Du har en professionell framtoning i ditt bemötande av elever och vårdnadshavare samtidigt som du är lyhörd och tålmodig. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper med fokus på social kompetens och initiativförmåga.
Kvalifikationer
Legitimerad lärare.
Tillträde: Ht-2024 (9 augusti)
Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Studie- och yrkesvägledare 20%

Om arbetsplatsen Vår vision är att vara en trygg mötesplats för ett kreativt lärande i en föränderlig värld. Vi vill vara en förebild för ett friskt liv och hållbart lärande. Professionalism, arbetsglädje och respekt kännetecknar den här kreativa platsen för alla som vill utveckla, förändra och förbättra. Tillsammans känner vi stolthet över det vi gör och är öppna för omvärlden. Lemshaga Akademi är en F-9 skola med 468 elever. Vi har 70 medarbetare för... Visa mer
Om arbetsplatsen
Vår vision är att vara en trygg mötesplats för ett kreativt lärande i en föränderlig värld. Vi vill vara en förebild för ett friskt liv och hållbart lärande.
Professionalism, arbetsglädje och respekt kännetecknar den här kreativa platsen för alla som vill utveckla, förändra och förbättra. Tillsammans känner vi stolthet över det vi gör och är öppna för omvärlden.
Lemshaga Akademi är en F-9 skola med 468 elever. Vi har 70 medarbetare fördelade på 4 arbetslag. Vår filosofi byggs utifrån en tillåtande och stimulerande studiemiljö där vi strävar efter att ge varje elev bästa möjliga skolgång. Vi har fokus på den relationella pedagogiken med elevers trygghet och delaktighet som viktiga delar. Inom vår personalstyrka har vi hög legitimationstäthet och ett gemensamt driv att fortsätta utveckla vår fantastiska skola som vi är mycket stolta över. Formativt förhållningssätt och inkluderande lärmiljöer är två självklara områden som vi arbetat med över tid. Innevarande läsår har vi haft kompetensutveckling inom språkutvecklande arbetssätt och välbefinnande.
God arbetsmiljö för både elever och personal ger oss fina förutsättningar för vårt arbete. Vi har en välfungerande elevhälsa där vi arbetar systematiskt med att utveckla verksamheten utifrån våra behov och våra resultat.
Vill du utvecklas i en trygg och stimulerande miljö? Välj då att arbeta hos oss på Lemshaga Akademi.
Arbetsuppgifter
Är du utbildad studie- och yrkesvägledare? Ta chansen att bli en del av den härliga gemenskapen på Lemshaga Akademi! Vi behöver en studie- och yrkesvägledare som arbetar i ett F-9 perspektiv som kan tillträda i augusti 2024. Anställningen är på 20%.
I arbetsuppgifterna ingår sedvanliga arbetsuppgifter som: att ge information om studievägar och yrken för elever och vårdnadshavare, att bistå vid val till gymnasiet, hålla vägledningssamtal, att samverka med pedagoger, för- och efterarbete vid prao. Vi erbjuder årligen en spännande inspirationsmässa för högstadiet där vi bjuder in olika yrkeskategorier.
Kvalifikationer
Vi söker i första hand dig som är utbildad studie- och yrkesvägledare med erfarenhet av yrket. Det är viktigt att du är trygg i dig själv och kan förmedla denna trygghet vidare. Du är bra på att skapa relationer till elever, kollegor och vårdnadshavare.


För att trivas och göra ett bra jobb på Lemshaga Akademi är det en förutsättning att du har ett flexibelt tänk, lätt för att bygga relationer och har ett professionellt bemötande. Du är van vid att dokumentera ditt arbete samt samverka med olika instanser utanför skolan. Det är också viktigt att du är en positiv lagspelare med viljan att lära och utvecklas. Du är en kreativ och innovativ person som gillar att prova nya idéer och att hitta nya lösningar. Visa mindre

Ma-No lärare till högstadiet

Ansök    Mar 25    LEMSHAGASTIFTELSEN    Ämneslärare, 7-9
Om arbetsplatsen Om oss Lemshaga Akademi är en icke vinstdrivande friskola för elever mellan 6-16 år. Skolan är belägen i en fantastisk miljö på Ingarö, inte långt från Gustavsberg. I enlighet med vår väl förankrade vision vill vi vara en trygg mötesplats för ett kreativt lärande i en föränderlig värld. Vi vill vara en skola som tar tillvara och låter sig utmanas av barns och ungdomars unika egenskaper och sätt att lära. Vårt nya treårsmål har satt fokus p... Visa mer
Om arbetsplatsen
Om oss
Lemshaga Akademi är en icke vinstdrivande friskola för elever mellan 6-16 år. Skolan är belägen i en fantastisk miljö på Ingarö, inte långt från Gustavsberg. I enlighet med vår väl förankrade vision vill vi vara en trygg mötesplats för ett kreativt lärande i en föränderlig värld. Vi vill vara en skola som tar tillvara och låter sig utmanas av barns och ungdomars unika egenskaper och sätt att lära.
Vårt nya treårsmål har satt fokus på välbefinnande och språkutvecklande undervisning. För oss är det viktigt att hitta balans mellan utveckling, reflektion och närvaro i nuet. Viktigt för oss är allas personliga välbefinnande, gemenskap och familjens engagemang i skolan. Hos oss kan du utvecklas tillsammans med professionella kollegor som brinner för vår skola och våra elever.
Vi har en stabil ledning och stabila arbetslag. Skolans byggnader påminner om gamla röda lador och skolgården ligger mellan sjö, skog och hästhagar.
Om dig
Vi söker dig som har lärarlegitimation med behörighet i Ma och No för högstadiet. Vi tror att du är en positiv, energisk och påhittig person som gillar att utforska och lära tillsammans med elever och kollegor. Du har lätt för att skapa goda relationer och agerar professionellt i ditt uppdrag.
Om arbetsuppgifterna
Din huvuduppgift är att planera och genomföra undervisning i matematik och No-ämnena. Du anpassar undervisningen efter elevernas behov och använder dig av olika metoder och modeller.
Utöver undervisning och mentorskap ingår naturligtvis den dagliga omsorg och omvårdnad som alla elever behöver för att känna sig trygga.
Kvalifikationer
Lärarexamen, lärarlegitimation.
I din yrkesroll är du engagerad, nyfiken, full av kreativitet och skapar ett tryggt klassrum för lärande där eleverna når sin fulla potential.
Övrigt
Lön, ersättning och förmåner:
Utöver fast lön erbjuds gratis kaffe och frukt.
Om anställningsvillkoren
Fast tjänst på 100%.
Arbetsplats
Lemshaga Akademi
Lämshaga vägen 5-15
134 61 INGARÖ
Kontakt
Välkommen med din ansökan snarast. Tjänsten har tillträds i augusti.
Vänta inte med din ansökan, rekryteringen påbörjas omgående. Ansökan, med personligt brev och CV mailas till [email protected]
Frågor besvaras av rektor Annica Kjell [email protected]
Tel: 08-58631301
Vi undanber oss alla former av extern rekryteringshjälp. Visa mindre

Lemshaga Akademi söker lokalvårdare

Skolan Lemshaga Akademi söker lokalvårdare. ARBETSUPPGIFTER Dina arbetsuppgifter kommer att bestå av sedvanliga uppgifter inom lokalvård vid Lemshaga Akademi skola. Du städar undervisningslokaler, kontor, personalrum, sanitetsutrymmen och säkerställer att även andra allmänna utrymmen hålls rena. Som lokalvårdare vid skolan arbetar du nära både elever och personal. Arbetet är omväxlande och socialt och ställer krav på att hantera möten med olika människor o... Visa mer
Skolan Lemshaga Akademi söker lokalvårdare.
ARBETSUPPGIFTER
Dina arbetsuppgifter kommer att bestå av sedvanliga uppgifter inom lokalvård vid Lemshaga Akademi skola. Du städar undervisningslokaler, kontor, personalrum, sanitetsutrymmen och säkerställer att även andra allmänna utrymmen hålls rena.
Som lokalvårdare vid skolan arbetar du nära både elever och personal. Arbetet är omväxlande och socialt och ställer krav på att hantera möten med olika människor och i olika ålder.
Du kommer ingå i ett team om tre.
Arbetstiden är förlagd mellan 15:00 och 19:00.
Övrig information
För att få anställning krävs ett utdrag ur belastningsregistret för arbete i skola. I enlighet 2 kap 31§ i skollagen
Lön, ersättning och förmåner
Om anställningsvillkoren
Tjänsten är en ett vikariat på 50% med start snarast. Vårt kollektivavtal är inom Fremias avtalsområde.
Om företaget
Lemshaga Akademi är en icke vinstdrivande friskola för elever mellan 6-16 år. Skolan är belägen i en fantastisk miljö på Ingarö, inte långt från Gustavsberg. I enlighet med vår väl förankrade vision vill vi vara en trygg mötesplats för ett kreativt lärande som förändrar världen och en skola som tar tillvara och låter sig utmanas av barns och ungdomars unika egenskaper och sätt att lära. Vår utgångspunkt är varje elevs tänkande, nyfikenhet och lust att lära. Viktigt för oss är allas personliga välbefinnande, gemenskap och familjens engagemang i skolan.
Arbetsplats
Lemshaga Akademi
Lämshagavägen 5-15
134 61 INGARÖ
Kontaktuppgifter för detta jobb
Välkommen med din ansökan snarast!
Vänta inte med din ansökan, rekryteringen påbörjas omgående och kan komma att tillsättas innan sista sökdatum.
Ansökan, med personligt brev och CV mailas till [email protected] Visa mindre

Vikarie i spanska

Ansök    Mar 21    LEMSHAGASTIFTELSEN    Ämneslärare, 7-9
Om arbetsplatsen Om oss Lemshaga Akademi är en icke vinstdrivande friskola för elever mellan 6-16 år. Skolan är belägen i en fantastisk miljö på Ingarö, inte långt från Gustavsberg. I enlighet med vår väl förankrade vision vill vi vara en trygg mötesplats för ett kreativt lärande som förändrar världen och en skola som tar tillvara och låter sig utmanas av barns och ungdomars unika egenskaper och sätt att lära. Vår utgångspunkt är varje elevs tänkande, nyfi... Visa mer
Om arbetsplatsen
Om oss
Lemshaga Akademi är en icke vinstdrivande friskola för elever mellan 6-16 år. Skolan är belägen i en fantastisk miljö på Ingarö, inte långt från Gustavsberg. I enlighet med vår väl förankrade vision vill vi vara en trygg mötesplats för ett kreativt lärande som förändrar världen och en skola som tar tillvara och låter sig utmanas av barns och ungdomars unika egenskaper och sätt att lära. Vår utgångspunkt är varje elevs tänkande, nyfikenhet och lust att lära. Viktigt för oss är allas personliga välbefinnande, gemenskap och familjens engagemang i skolan.
Här får du arbeta och utvecklas tillsammans med kreativa kollegor. Skolans byggnader påminner om gamla röda lador och skolgården ligger mellan sjö, skog och hästhagar.
Om dig
Vi söker främst dig som har lärarlegitimation (men andra sökande med rätt erfarenhet är välkomna) och är väl förtrogen med gällande styrdokument. Vi tror att du är en positiv, energisk och påhittig person som gillar att utforska och lära tillsammans med elever och kollegor. Du har en god planering/framförhållning och vet hur du engagerar elever i klassrummet. Du har lätt för att skapa goda relationer och du agerar professionellt i ditt uppdrag som lärare.


Om arbetsuppgifterna
Vår lärare i spanska kommer vara föräldraledig. Din huvuduppgift är att planera, genomföra och efterarbeta undervisning i språket spanska med lärandeuppdraget i fokus. Du anpassar undervisningen efter elevernas behov och använder dig av olika metoder och modeller. Utöver det ingår naturligtvis den dagliga omsorg och omvårdnad som alla elever behöver för att känna sig trygga. Som pedagog på Lemshaga Akademi förväntas du vara en medforskande och delaktig vuxen som ser potentialen i elevernas tankar och teorier.
Att arbeta som lärare i spanska innebär unika och betydelsefulla möjligheter att påverka och göra skillnad för elevernas utveckling och förutsättning.
I arbetsuppgifterna ingår ett mentorskap varför det är en fördel om du har erfarenhet av detta.
Kvalifikationer
Lärarexamen, lärarlegitimation.
Du är en kompetent och inspirerande lärare med stort engagemang. Du kan uttrycka dig i det svenska språket, både i tal och skrift. I din yrkesroll är du engagerad, professionell, trygg och initiativtagande. Du är också ansvarstagande, strukturerad, med en god förmåga att planera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt.


Övrigt
Lön, ersättning och förmåner
Utöver fast lön erbjuds friskvårdsersättning, gratis kaffe och frukt.


Om anställningsvillkoren
Vårt kollektivavtal är inom Fremias avtalsområde.

Arbetsplats
Lemshaga Akademi
Lämshaga vägen 5-15
134 61 INGARÖ


Kontakt
Välkommen med din ansökan snarast. Tjänsten har tillträde i början av augusti 2024 och avslutas i juni 2025. Det är en ferieanställning med lön över sommaren.
Vänta inte med din ansökan, rekryteringen påbörjas omgående. Ansökan, med personligt brev och CV mailas till [email protected]
Frågor besvaras av rektor Annica Kjell [email protected]
Tel: 08-58631301
Vi undanber oss alla former av extern rekryteringshjälp. Visa mindre

Skolsköterska

Ansök    Okt 27    LEMSHAGASTIFTELSEN    Skolsköterska
Skolsköterska Lemshaga Akademi söker en skolsköterska Känner du dig utmanad av skolans vision “En trygg mötesplats för ett kreativt lärande i en föränderlig värld”? Då är du den vi söker! Lemshaga Akademi är en fristående F-9 skola i naturskön miljö i Värmdö kommun. Vår utgångspunkt är varje elevs tänkande, nyfikenhet och lust att lära. Viktigt för oss är personligt välbefinnande, gemenskap och familjens engagemang i skolan. Se för övrigt www.lemshaga.se A... Visa mer
Skolsköterska
Lemshaga Akademi söker en skolsköterska
Känner du dig utmanad av skolans vision “En trygg mötesplats för ett kreativt lärande i en föränderlig värld”? Då är du den vi söker!
Lemshaga Akademi är en fristående F-9 skola i naturskön miljö i Värmdö kommun. Vår utgångspunkt är varje elevs tänkande, nyfikenhet och lust att lära. Viktigt för oss är personligt välbefinnande, gemenskap och familjens engagemang i skolan. Se för övrigt www.lemshaga.se
Arbetsbeskrivning
Som skolsköterska på Lemshaga Akademi ingår du i elevhälsoteamet. Vi består av skolledning, skolläkare, skolpsykolog, speciallärare, specialpedagog och kurator (som är i tjänst 5 dagar i veckan).
Förutom ett nära samarbete med elevhälsan kommer du arbeta med elever och vårdnadshavare, övriga pedagoger och externa aktörer för att skapa bästa möjliga förutsättningar för elevernas hälsa, lärande och trygghet.
Tillsammans med skolläkare och i samråd med skolledning ansvarar skolsköterskan för organisationen av elevhälsans medicinska insatser i skolan.
Du arbetar med hälsobesök för att öka elevernas kunskap och medvetenhet om risk- och friskfaktorer och hur de påverkar hälsan.
Du följer det allmänna vaccinationsprogrammet för barn. Du ansvarar för läkarmottagningen, öppenmottagningen, remisshanteringen, journalhantering, inköp av vaccin, läkemedel, förband mm
Du dokumenterar i journalsystemet Prorenata.
Det är centralt att du har en vilja att vidareutveckla arbetet som skolsköterska och att du aktivt bidrar med din kompetens i skolans elevhälsoteam.
Tjänsten är på 80-100%. Tillträde i januari.
Överlämning av vår tidigare skolsköterska erbjuds.
Kvalifikationer
Du ska vara legitimerad sjuksköterska med specialistsjuksköterskeutbildning inom hälso- och sjukvård för barn och ungdom, öppen hälso- och sjukvård eller skolsköterskespecifik högskoleutbildning. Meriterande är erfarenhet inom denna typ av verksamhet.
Arbetet är relativt självständigt varför trygghet i rollen som sjuksköterska är viktigt.
Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Elevassistent / resurspedagog

Ansök    Nov 22    LEMSHAGASTIFTELSEN    Elevassistent
Vi söker en elevassistent / resurspedagog som vill skapa bästa möjliga förutsättningar för en elevs fortsatta lärande och utveckling här på Lemshaga. Med lågaffektivt bemötande, tydliga strukturer, stöd och positiva förväntningar vill du skapa en stimulerande och trygg lärmiljö där eleven får möjlighet att utveckla sina färdigheter och förmågor. Du kommer som elevassistent / resurspedagog stödja eleven som går i lågstadiet både i och utanför klassrummet. ... Visa mer
Vi söker en elevassistent / resurspedagog som vill skapa bästa möjliga förutsättningar för en elevs fortsatta lärande och utveckling här på Lemshaga. Med lågaffektivt bemötande, tydliga strukturer, stöd och positiva förväntningar vill du skapa en stimulerande och trygg lärmiljö där eleven får möjlighet att utveckla sina färdigheter och förmågor.
Du kommer som elevassistent / resurspedagog stödja eleven som går i lågstadiet både i och utanför klassrummet. Det innebär att du är tillsammans med eleven under hela skoldagen, på lektioner, raster, fritids och vid övergångar. Du kommer ingå i mentorslag tillsammans med lärare samt fritidspedagoger och ha ett nära samarbete med specialpedagog och andra resurspedagoger på skolan.
Vi söker dig som har goda kunskaper och erfarenhet av arbete med barn med diagnos inom ADHD och autismspektrum. Personliga egenskaper som lösningsinriktad, trygg, tydlig, lugn och strukturerad är värdefulla. Visa mindre

Skolsköterska

Ansök    Dec 5    LEMSHAGASTIFTELSEN    Skolsköterska
Skolsköterska Lemshaga Akademi söker en skolsköterska Känner du dig utmanad av skolans vision “En trygg mötesplats för ett kreativt lärande i en föränderlig värld”? Då är du den vi söker! Lemshaga Akademi är en fristående F-9 skola i naturskön miljö i Värmdö kommun. Vår utgångspunkt är varje elevs tänkande, nyfikenhet och lust att lära. Viktigt för oss är personligt välbefinnande, gemenskap och familjens engagemang i skolan. Se för övrigt www.lemshaga.se A... Visa mer
Skolsköterska
Lemshaga Akademi söker en skolsköterska
Känner du dig utmanad av skolans vision “En trygg mötesplats för ett kreativt lärande i en föränderlig värld”? Då är du den vi söker!
Lemshaga Akademi är en fristående F-9 skola i naturskön miljö i Värmdö kommun. Vår utgångspunkt är varje elevs tänkande, nyfikenhet och lust att lära. Viktigt för oss är personligt välbefinnande, gemenskap och familjens engagemang i skolan. Se för övrigt www.lemshaga.se
Arbetsbeskrivning
Som skolsköterska på Lemshaga Akademi ingår du i elevhälsoteamet. Vi består av skolledning, skolläkare, skolpsykolog, speciallärare, specialpedagog och kurator (som är i tjänst 5 dagar i veckan).
Förutom ett nära samarbete med elevhälsan kommer du arbeta med elever och vårdnadshavare, övriga pedagoger och externa aktörer för att skapa bästa möjliga förutsättningar för elevernas hälsa, lärande och trygghet.
Tillsammans med skolläkare och i samråd med skolledning ansvarar skolsköterskan för organisationen av elevhälsans medicinska insatser i skolan.
Du arbetar med hälsobesök för att öka elevernas kunskap och medvetenhet om risk- och friskfaktorer och hur de påverkar hälsan.
Du följer det allmänna vaccinationsprogrammet för barn. Du ansvarar för läkarmottagningen, öppenmottagningen, remisshanteringen, journalhantering, inköp av vaccin, läkemedel, förband mm
Du dokumenterar i journalsystemet Prorenata.
Det är centralt att du har en vilja att vidareutveckla arbetet som skolsköterska och att du aktivt bidrar med din kompetens i skolans elevhälsoteam.
Tjänsten är på 80-100%. Tillträde i januari eller så fort som möjligt.
Kvalifikationer
Du ska vara legitimerad sjuksköterska med specialistsjuksköterskeutbildning inom hälso- och sjukvård för barn och ungdom, öppen hälso- och sjukvård eller skolsköterskespecifik högskoleutbildning. Meriterande är erfarenhet inom denna typ av verksamhet.
Arbetet är relativt självständigt varför trygghet i rollen som sjuksköterska är viktigt.
Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Lärare till mellanstadiet

Om arbetsplatsen Om oss Lemshaga Akademi är en icke vinstdrivande friskola för elever mellan 6-16 år. Skolan är belägen i en fantastisk miljö på Ingarö, inte långt från Gustavsberg. I enlighet med vår väl förankrade vision vill vi vara en trygg mötesplats för ett kreativt lärande i en föränderlig värld. Vi vill vara en skola som tar tillvara och låter sig utmanas av barns och ungdomars unika egenskaper och sätt att lära. Vår utgångspunkt är varje elevs tän... Visa mer
Om arbetsplatsen
Om oss
Lemshaga Akademi är en icke vinstdrivande friskola för elever mellan 6-16 år. Skolan är belägen i en fantastisk miljö på Ingarö, inte långt från Gustavsberg. I enlighet med vår väl förankrade vision vill vi vara en trygg mötesplats för ett kreativt lärande i en föränderlig värld. Vi vill vara en skola som tar tillvara och låter sig utmanas av barns och ungdomars unika egenskaper och sätt att lära.
Vår utgångspunkt är varje elevs tänkande, nyfikenhet och lust att lära. Viktigt för oss är allas personliga välbefinnande, gemenskap och familjens engagemang i skolan. Hos oss kan du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag.
Här får du arbeta och utvecklas tillsammans med kreativa kollegor och stabila arbetslag. Skolans byggnader påminner om gamla röda lador och skolgården ligger mellan skog och hästhagar.


Om dig
Vi söker endast dig som har lärarlegitimation och helst med behörighet i svenskämnet. Du ska väl förtrogen med gällande styrdokument (Lgr22). Vi tror att du är en positiv, energisk och påhittig person som gillar att utforska och lära tillsammans med elever och kollegor. Du har lätt för att skapa goda relationer och du ser professionellt på ditt uppdrag. Du ser mentorskap som en viktig och naturlig del i ditt läraruppdrag.
Om arbetsuppgifterna
Din huvuduppgift är att planera, genomföra och efterarbeta undervisning i framförallt svenska och eventuellt No. Du anpassar undervisningen efter elevernas behov och använder dig av olika metoder och modeller.
Utöver undervisning och mentorskap ingår naturligtvis den dagliga omsorg och omvårdnad som alla elever behöver för att känna sig trygga.
Som pedagog på Lemshaga Akademi förväntas du vara en medforskande och delaktig vuxen som ser potentialen i elevernas tankar och teorier.
Att arbeta som lärare innebär unika och betydelsefulla möjligheter att påverka och göra skillnad för elevernas utveckling och förutsättning.
Kvalifikationer
Lärarexamen, lärarlegitimation.
Du kan uttrycka dig i det svenska språket, både i tal och skrift. I din yrkesroll är du engagerad, professionell, trygg och initiativtagande. Du är också ansvarstagande, strukturerad, med en god förmåga att planera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt.
Övrigt
Lön, ersättning och förmåner
Utöver fast lön erbjuds gratis kaffe och frukt.
Om anställningsvillkoren
Fast tjänst med provanställning i 6 månader. Vårt kollektivavtal är inom Fremias avtalsområde.
Arbetsplats
Lemshaga Akademi
Lämshaga vägen 5-15
134 61 INGARÖ
Kontakt
Välkommen med din ansökan snarast. Tjänsten har tillträde i augusti och framåt.
Vänta inte med din ansökan, rekryteringen påbörjas omgående. Ansökan, med personligt brev och CV mailas till [email protected]
Frågor besvaras av rektor Annica Kjell [email protected]
Tel: 08-58631301
Vi undanber oss alla former av extern rekryteringshjälp. Visa mindre

Musiklärare timvikarie

Lemshaga Akademi söker timvikarie i musik Känner du dig utmanad av skolans vision “En trygg mötesplats för ett kreativt lärande som förändrar världen” ? Om arbetsplatsen Lemshaga Akademi är en fristående två-parallellig F-9 skola i naturskön miljö i Värmdö kommun. “Culture of Thinking” präglar vår pedagogik och vår värdegrund är inspirerad av “Reggio Emilia”. Vår utgångspunkt är varje elevs tänkande, nyfikenhet och lust att lära. Viktigt för oss är allas p... Visa mer
Lemshaga Akademi söker timvikarie i musik
Känner du dig utmanad av skolans vision “En trygg mötesplats för ett kreativt lärande som förändrar världen” ?
Om arbetsplatsen
Lemshaga Akademi är en fristående två-parallellig F-9 skola i naturskön miljö i Värmdö kommun. “Culture of Thinking” präglar vår pedagogik och vår värdegrund är inspirerad av “Reggio Emilia”. Vår utgångspunkt är varje elevs tänkande, nyfikenhet och lust att lära. Viktigt för oss är allas personliga välbefinnande, gemenskap och familjens engagemang i skolan. Se för övrigt www.lemshaga.se.


Tidigare har skolan deltagit i forskningsprojekt i samarbete med Reggio Emilia och Harvard University. Detta har resulterat i att vi lägger stor vikt vid synliggörande av våra elevers tankar genom olika former av dokumentation och att vi utgår från elevernas tankar och teorier i vårt arbete. Stor vikt vid tillsättningen kommer att läggas vid att man delar tankarna bakom vår pedagogiska profil och värdegrund som finns beskriven på vår hemsida: www.lemshaga.se.
Vem söker vi?
Vi söker en vikarierande musiklärare som med glädje och engagemang vill undervisa i musik. Du ansvarar, planerar och organiserar för elevernas utveckling och lärande och använder metoder och arbetssätt som leder till bästa möjliga måluppfyllelse. Du kommer att vara en del av ett professionellt och självgående arbetslag. Ni fortsätter tillsammans att utveckla arbetet inom arbetslaget och skolan mot uppsatta mål och fattade beslut.
Arbetsuppgifter
Vi söker dig som vill inspirera och utveckla våra elever inom musikämnet. Du undervisar våra elever från åk 2-9 i musik.
Du som söker har god självinsikt och är trygg i dig själv och i ditt pedagogiska ledarskap.


Kvalifikationer
Erfarenhet av undervisning i musik.
Tillträde: omgående
Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Lemshaga Akademi söker skolsköterska

Ansök    Sep 11    LEMSHAGASTIFTELSEN    Skolsköterska
Skolsköterska Lemshaga Akademi söker en skolsköterska Känner du dig utmanad av skolans vision “En trygg mötesplats för ett kreativt lärande i en föränderlig värld”? Då är du den vi söker! Lemshaga Akademi är en fristående F-9 skola i naturskön miljö i Värmdö kommun. Vår utgångspunkt är varje elevs tänkande, nyfikenhet och lust att lära. Viktigt för oss är personligt välbefinnande, gemenskap och familjens engagemang i skolan. Se för övrigt www.lemshaga.se A... Visa mer
Skolsköterska
Lemshaga Akademi söker en skolsköterska
Känner du dig utmanad av skolans vision “En trygg mötesplats för ett kreativt lärande i en föränderlig värld”? Då är du den vi söker!
Lemshaga Akademi är en fristående F-9 skola i naturskön miljö i Värmdö kommun. Vår utgångspunkt är varje elevs tänkande, nyfikenhet och lust att lära. Viktigt för oss är personligt välbefinnande, gemenskap och familjens engagemang i skolan. Se för övrigt www.lemshaga.se
Arbetsbeskrivning
Elevhälsan är skolans gemensamma ansvar och börjar i klassrummet.
Som skolsköterska på Lemshaga Akademi ingår du i elevhälsoteamet. Vi består av skolledning, skolläkare, skolpsykolog, speciallärare, specialpedagog och kurator (som är i tjänst 5 dagar i veckan).
Förutom ett nära samarbete med elevhälsan kommer du arbeta med elever och vårdnadshavare, övriga pedagoger och externa aktörer för att skapa bästa möjliga förutsättningar för elevernas hälsa, lärande och trygghet.
Tillsammans med skolläkare och i samråd med skolledning ansvarar skolsköterskan för organisationen av elevhälsans medicinska insatser i skolan.
Rollen som skolsköterska innebär att arbeta främst hälsofrämjande och förebyggande i enlighet med de styrdokument som finns i hälso- och sjukvårdslagen samt skollagen och vägledning för elevhälsan. Detta ger stora möjligheter att utveckla och anpassa arbetet så att utbildningens mål kan stödjas.
Du arbetar med hälsobesök för att öka elevernas kunskap och medvetenhet om risk- och friskfaktorer och hur de påverkar hälsan.
Du följer det allmänna vaccinationsprogrammet för barn. Du ansvarar för läkarmottagningen, öppenmottagningen, remisshanteringen, journalhantering, inköp av vaccin, läkemedel, förband mm
Du dokumenterar i journalsystemet Prorenata.
Det är centralt att du har en vilja att vidareutveckla arbetet som skolsköterska och att du aktivt bidrar med din kompetens i skolans elevhälsoteam.
Tjänsten är 75 %. Tillträde under hösten 2023.
Överlämning av vår tidigare skolsköterska erbjuds.
Kvalifikationer
Du ska vara legitimerad sjuksköterska med specialistsjuksköterskeutbildning inom hälso- och sjukvård för barn och ungdom, öppen hälso- och sjukvård eller skolsköterskespecifik högskoleutbildning. Meriterande är erfarenhet inom denna typ av verksamhet.
Arbetet är relativt självständigt varför tidigare erfarenhet är viktigt.
Egenskaper som vi tror är bra är gott omdöme, trygghet i dig själv och din kompetens, noggrannhet och god samarbetsförmåga.
Som person är du social, strukturerad, flexibel och stabil. För att passa i rollen som skolsköterska på Lemshaga Akademi behöver du tycka om att bygga professionella relationer till elever och arbetskollegor.
Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Elevassistent - resurspedagog

Ansök    Maj 29    LEMSHAGASTIFTELSEN    Elevassistent
Lemshaga Akademi söker resurspedagog till elever på högstadiet Utmanas du av vår vision: En trygg mötesplats för ett kreativt lärande som förändrar världen? Då ska du söka arbete hos oss! Om arbetsplatsen Lemshaga Akademi är en stiftelseägd icke vinstdrivande friskola för barn och ungdomar mellan 6 och 16 år, där allt eventuellt överskott går tillbaka in i verksamheten. Den ligger vackert belägen i en lantlig miljö och präglas av välkomnandets etik såväl i... Visa mer
Lemshaga Akademi söker resurspedagog till elever på högstadiet
Utmanas du av vår vision: En trygg mötesplats för ett kreativt lärande som förändrar världen? Då ska du söka arbete hos oss!
Om arbetsplatsen
Lemshaga Akademi är en stiftelseägd icke vinstdrivande friskola för barn och ungdomar mellan 6 och 16 år, där allt eventuellt överskott går tillbaka in i verksamheten. Den ligger vackert belägen i en lantlig miljö och präglas av välkomnandets etik såväl i miljön som mellan elever, pedagoger och föräldrar.
Skolan har en ambition att värna vårt svenska kulturarv, samtidigt som vi vill ligga i fronten vad gäller modern pedagogisk forskning och användandet av informationsteknik. Som pedagog på Lemshaga Akademi förväntas man vara en medforskande och delaktig vuxen som ser potentialen i elevernas tankar och teorier, en som lyssnar, utmanar och möter verkligheten tillsammans med eleven.
Om dig
Vi söker dig som är intresserad av att utvecklas och utmanas tillsammans med barn, ungdomar och pedagoger. Vi tror att du är en positiv, trygg och påhittig person. Gott tålamod, ödmjukhet och förståelse för att människor har olika bakgrunder och behov är en förutsättning för att lyckas med uppdraget. Att vara nyfiken på hur människor fungerar, vara lyhörd, ha en stor portion tålamod och vara lösningsfokuserad är också bra egenskaper för rollen som resurs. Det är bra om du har erfarenhet och kunskap om barn och ungdomar med olika funktionsvariationer.
Om arbetsuppgifterna
Din huvuduppgift är att stötta elever i behov av särskilt stöd. Det kan innebära hjälp med matematik, förstå sig på en no-uppgift eller skriva en text i svenska. Du kommer behöva vara ett stöd i olika sociala situationer och hjälpa eleven att bygga relationer. Eleven kan behöva hjälp med att bryta ner en arbetsuppgift, komma igång med en skoluppgift, hålla fokus på en uppgift och få hjälp med att hitta sin motivation, lust och inre driv till skolarbetet.
Kvalifikationer
Gymnasieutbildning, goda kunskaper i det svenska språket. .
Övrigt
Lön, ersättning och förmåner
Utöver fast lön erbjuds friskvårdsersättning, förmånligt lunchpris (vi har egen kock och kallskänka), gratis kaffe och frukt.
Om anställningsvillkoren
Tjänsten är en visstidsanställning på deltid (75%, men kan fyllas upp med tid på fritids eller vikarietimmar) med start i början på augusti och slutar sommaren -23. Vårt kollektivavtal är inom Fremias avtalsområde.
Om oss
Lemshaga Akademi är en icke vinstdrivande friskola för elever mellan 6-16 år. Skolan är belägen i en fantastisk miljö på Ingarö, inte långt från Gustavsberg. I enlighet med vår väl förankrade vision vill vi vara en trygg mötesplats för ett kreativt lärande som förändrar världen och en skola som tar tillvara och låter sig utmanas av barns och ungdomars unika egenskaper och sätt att lära. Vår utgångspunkt är varje elevs tänkande, nyfikenhet och lust att lära. Viktigt för oss är allas personliga välbefinnande, gemenskap och familjens engagemang i skolan. Hos oss kan du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag.
Arbetsplats
Lemshaga Akademi
Lämshaga vägen 5-15
134 61 INGARÖ
Kontakt
Välkommen med din ansökan snarast men innan den 20 juni.
Vänta inte med din ansökan, rekryteringen påbörjas omgående och kan komma att tillsättas innan sista sökdatum.
Ansökan, med personligt brev och CV mailas till [email protected]
Frågor besvaras av rektor Annica Kjell [email protected]
Tel: 08-58631301
Vi undanber oss alla former av extern rekryteringshjälp. Visa mindre

Lemshaga Akademi söker en vaktmästare

Ansök    Jun 16    LEMSHAGASTIFTELSEN    Skolvaktmästare
Om jobbet Lemshaga Akademi söker en vaktmästare! Utmanas du av vår vision: En trygg mötesplats för ett kreativt lärande som förändrar världen? Då ska du söka arbete hos oss! Om arbetsplatsen Lemshaga Akademi är en stiftelseägd icke vinstdrivande friskola för barn och ungdomar mellan 6 och 16 år, där allt eventuellt överskott går tillbaka in i verksamheten. Den ligger vackert belägen i en lantlig miljö och präglas av välkomnandets etik såväl i miljön som me... Visa mer
Om jobbet
Lemshaga Akademi söker en vaktmästare!
Utmanas du av vår vision: En trygg mötesplats för ett kreativt lärande som förändrar världen? Då ska du söka arbete hos oss!
Om arbetsplatsen
Lemshaga Akademi är en stiftelseägd icke vinstdrivande friskola för barn och ungdomar mellan 6 och 16 år, där allt eventuellt överskott går tillbaka in i verksamheten. Den ligger vackert belägen i en lantlig miljö och präglas av välkomnandets etik såväl i miljön som mellan alla på skolan.
Skolan har en ambition att värna vårt svenska kulturarv, samtidigt som vi vill ligga i fronten vad gäller modern pedagogisk forskning och användandet av informationsteknik. Som pedagog på Lemshaga Akademi förväntas man vara en medforskande och delaktig vuxen som ser potentialen i elevernas tankar och teorier, en som lyssnar, utmanar och möter verkligheten tillsammans med eleven.
Om dig
Vi söker dig som har flera års erfarenhet inom fastighetsskötsel eller bygg. Du kan arbeta självständigt med en tydlig struktur och samarbetar väl med personer i andra yrkesgrupper. Du är lösningsorienterad och ser utmaningen i att förekomma felanmälningar. Du har ett gott sinne för ordning. Du är en god förebild för barn och unga, kanske har du till och med varit ledare i någon förening?
Om arbetsuppgifterna
Din huvuduppgift kommer att vara underhåll och reparationer. Fastigheten består av totalt 6 byggnader med varierande byggnadsår, några är till och med ombyggda från tiden då fastigheten var en bondgård. Byggnaderna ägs av hyresvärden och du kommer ibland att samverka med hyresvärdens driftansvarige i reparationer. Du genomför systematiska kontroller av inomhusklimat, belysning, vvs och ventilation. Du kommer att samarbeta tillsammans med andra inom skolans driftgrupp såsom bitr. rektor, skyddsombud, lokalansvarig och lokalvårdare kring underhållet av skolans lokaler. Du kommer att vara kontaktperson för underleverantörer t ex glasmästare, brandskyddstekniker, larmbolag etc. Du kommer att ansvara för nyckelhantering, inbrottslarm, brandskyddsarbete, transport av återvinning, inköp av material för underhåll av lokalerna.
Kvalifikationer
B-körkort. Goda kunskaper i det svenska språket. God fysik. Meriterande med utbildning inom SBA så som anläggningsskötare eller brandskyddsansvarig, säkert vatten, heta arbeten, behörighet inom elinstallationer (exempelvis ABL, AB, BBL), erfarenhet av lås och larm, arbete med ventilationssystem, arbete på höjd, trädgårdsskötsel. Arbetet innebär ibland tunga lyft.
Vad erbjuder vi?
För rätt person finns möjlighet för anläggningsskötarutbildning, utbildning inom lekplatsbesiktning eller annan fortbildning. Det finns även möjlighet att arbeta extra timmar på exempelvis fritids.
Övrigt
För att få anställning krävs ett utdrag ur belastningsregistret för arbete i skola. I enlighet 2 kap 31§ i skollagen
Lön, ersättning och förmåner
Utöver fast lön erbjuds friskvårdsersättning, förmånligt lunchpris (vi har egen kock och kallskänka), gratis kaffe och frukt.
Om anställningsvillkoren
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 75% med provanställning 6 månader med start i början av augusti. Vårt kollektivavtal är inom Fremias avtalsområde.
Om oss
Lemshaga Akademi är en icke vinstdrivande friskola för elever mellan 6-16 år. Skolan är belägen i en fantastisk miljö på Ingarö, inte långt från Gustavsberg. I enlighet med vår väl förankrade vision vill vi vara en trygg mötesplats för ett kreativt lärande som förändrar världen och en skola som tar tillvara och låter sig utmanas av barns och ungdomars unika egenskaper och sätt att lära. Vår utgångspunkt är varje elevs tänkande, nyfikenhet och lust att lära. Viktigt för oss är allas personliga välbefinnande, gemenskap och familjens engagemang i skolan.
Arbetsplats
Lemshaga Akademi
Lämshagavägen 5-15
134 61 INGARÖ
Kontakt
Välkommen med din ansökan snarast!
Vänta inte med din ansökan, rekryteringen påbörjas omgående och kan komma att tillsättas innan sista sökdatum.
Ansökan, med personligt brev och CV mailas till [email protected]
Frågor besvaras av bit-rektor Patrik Bohjort [email protected]
Tel: 08-58631302
Vi undanber oss alla former av extern rekryteringshjälp.
Om anställningen
Lön
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön Visa mindre

Lärare till mellanstadiet

Om arbetsplatsen Om oss Lemshaga Akademi är en icke vinstdrivande friskola för elever mellan 6-16 år. Skolan är belägen i en fantastisk miljö på Ingarö, inte långt från Gustavsberg. I enlighet med vår väl förankrade vision vill vi vara en trygg mötesplats för ett kreativt lärande i en föränderlig värld. Vi vill vara en skola som tar tillvara och låter sig utmanas av barns och ungdomars unika egenskaper och sätt att lära. Vår utgångspunkt är varje elevs tän... Visa mer
Om arbetsplatsen
Om oss
Lemshaga Akademi är en icke vinstdrivande friskola för elever mellan 6-16 år. Skolan är belägen i en fantastisk miljö på Ingarö, inte långt från Gustavsberg. I enlighet med vår väl förankrade vision vill vi vara en trygg mötesplats för ett kreativt lärande i en föränderlig värld. Vi vill vara en skola som tar tillvara och låter sig utmanas av barns och ungdomars unika egenskaper och sätt att lära.
Vår utgångspunkt är varje elevs tänkande, nyfikenhet och lust att lära. Viktigt för oss är allas personliga välbefinnande, gemenskap och familjens engagemang i skolan. Hos oss kan du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag.
Här får du arbeta och utvecklas tillsammans med kreativa kollegor och stabila arbetslag. Skolans byggnader påminner om gamla röda lador och skolgården ligger mellan skog och hästhagar.


Om dig
Vi söker endast dig som har lärarlegitimation och helst med behörighet i svenskämnet. Du ska väl förtrogen med gällande styrdokument (Lgr22). Vi tror att du är en positiv, energisk och påhittig person som gillar att utforska och lära tillsammans med elever och kollegor. Du har lätt för att skapa goda relationer och du ser professionellt på ditt uppdrag. Du ser mentorskap som en viktig och naturlig del i ditt läraruppdrag.
Om arbetsuppgifterna
Din huvuduppgift är att planera, genomföra och efterarbeta undervisning i svenska. Du anpassar undervisningen efter elevernas behov och använder dig av olika metoder och modeller.
Utöver undervisning och mentorskap ingår naturligtvis den dagliga omsorg och omvårdnad som alla elever behöver för att känna sig trygga.
Som pedagog på Lemshaga Akademi förväntas du vara en medforskande och delaktig vuxen som ser potentialen i elevernas tankar och teorier.
Att arbeta som lärare innebär unika och betydelsefulla möjligheter att påverka och göra skillnad för elevernas utveckling och förutsättning.
Kvalifikationer
Lärarexamen, lärarlegitimation.
Du kan uttrycka dig i det svenska språket, både i tal och skrift. I din yrkesroll är du engagerad, professionell, trygg och initiativtagande. Du är också ansvarstagande, strukturerad, med en god förmåga att planera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt.
Övrigt
Lön, ersättning och förmåner
Utöver fast lön erbjuds gratis kaffe och frukt.
Om anställningsvillkoren
Vi har två tjänster varav en fast och ett föräldravikariat. Den fasta tjänsten har provanställning med 6 månader. Vårt kollektivavtal är inom Fremias avtalsområde.
Arbetsplats
Lemshaga Akademi
Lämshaga vägen 5-15
134 61 INGARÖ
Kontakt
Välkommen med din ansökan snarast. Tjänsten har tillträde i augusti och framåt.
Vänta inte med din ansökan, rekryteringen påbörjas omgående. Ansökan, med personligt brev och CV mailas till [email protected]
Frågor besvaras av rektor Annica Kjell [email protected]
Tel: 08-58631301
Vi undanber oss alla former av extern rekryteringshjälp. Visa mindre

Ma-No lärare till högstadiet

Om arbetsplatsen Om oss Lemshaga Akademi är en icke vinstdrivande friskola för elever mellan 6-16 år. Skolan är belägen i en fantastisk miljö på Ingarö, inte långt från Gustavsberg. I enlighet med vår väl förankrade vision vill vi vara en trygg mötesplats för ett kreativt lärande i en föränderlig värld. Vi vill vara en skola som tar tillvara och låter sig utmanas av barns och ungdomars unika egenskaper och sätt att lära. Vår utgångspunkt är varje elevs tän... Visa mer
Om arbetsplatsen
Om oss
Lemshaga Akademi är en icke vinstdrivande friskola för elever mellan 6-16 år. Skolan är belägen i en fantastisk miljö på Ingarö, inte långt från Gustavsberg. I enlighet med vår väl förankrade vision vill vi vara en trygg mötesplats för ett kreativt lärande i en föränderlig värld. Vi vill vara en skola som tar tillvara och låter sig utmanas av barns och ungdomars unika egenskaper och sätt att lära.
Vår utgångspunkt är varje elevs tänkande, nyfikenhet och lust att lära. Viktigt för oss är allas personliga välbefinnande, gemenskap och familjens engagemang i skolan. Hos oss kan du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag.
Här får du arbeta och utvecklas tillsammans med kreativa kollegor och stabila arbetslag. Skolans byggnader påminner om gamla röda lador och skolgården ligger mellan skog och hästhagar.


Om dig
Vi söker endast dig som har lärarlegitimation med behörighet i NO-ämnen samt matematik och är väl förtrogen med gällande styrdokument. Vi tror att du är en positiv, energisk och påhittig person som gillar att utforska och lära tillsammans med elever och kollegor. Du har lätt för att skapa goda relationer och du ser professionellt på ditt uppdrag. Du ser mentorskap som en viktig och naturlig del i ditt läraruppdrag.
Om arbetsuppgifterna
Din huvuduppgift är att planera, genomföra och efterarbeta undervisning i matematik och No-ämnena. Du anpassar undervisningen efter elevernas behov och använder dig av olika metoder och modeller.
Utöver undervisning och mentorskap ingår naturligtvis den dagliga omsorg och omvårdnad som alla elever behöver för att känna sig trygga.
Som pedagog på Lemshaga Akademi förväntas du vara en medforskande och delaktig vuxen som ser potentialen i elevernas tankar och teorier.
Att arbeta som lärare innebär unika och betydelsefulla möjligheter att påverka och göra skillnad för elevernas utveckling och förutsättning.
Kvalifikationer
Lärarexamen, lärarlegitimation.
Du kan uttrycka dig i det svenska språket, både i tal och skrift. I din yrkesroll är du engagerad, professionell, trygg och initiativtagande. Du är också ansvarstagande, strukturerad, med en god förmåga att planera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt.
Övrigt
Lön, ersättning och förmåner
Utöver fast lön erbjuds gratis kaffe och frukt.
Om anställningsvillkoren
Vi har två tjänster varav en fast och ett föräldravikariat. Den fasta tjänsten har provanställning med 6 månader. Vårt kollektivavtal är inom Fremias avtalsområde.
Arbetsplats
Lemshaga Akademi
Lämshaga vägen 5-15
134 61 INGARÖ
Kontakt
Välkommen med din ansökan snarast. Tjänsten har tillträde i augusti och framåt.
Vänta inte med din ansökan, rekryteringen påbörjas omgående. Ansökan, med personligt brev och CV mailas till [email protected]
Frågor besvaras av rektor Annica Kjell [email protected]
Tel: 08-58631301
Vi undanber oss alla former av extern rekryteringshjälp. Visa mindre

Lärare mot fritidshem

Vill du vara med och bygga vår fritidsverksamhet? Om oss Lemshaga Akademi är en icke vinstdrivande friskola för elever mellan 6-16 år. Skolan är belägen i en fantastisk miljö på Ingarö, inte långt från Gustavsberg. I enlighet med vår väl förankrade vision vill vi vara en trygg mötesplats för ett kreativt lärande i en föränderlig värld och en skola som tar tillvara och låter sig utmanas av barns och ungdomars unika egenskaper och sätt att lära. Vår utgångsp... Visa mer
Vill du vara med och bygga vår fritidsverksamhet?
Om oss
Lemshaga Akademi är en icke vinstdrivande friskola för elever mellan 6-16 år. Skolan är belägen i en fantastisk miljö på Ingarö, inte långt från Gustavsberg. I enlighet med vår väl förankrade vision vill vi vara en trygg mötesplats för ett kreativt lärande i en föränderlig värld och en skola som tar tillvara och låter sig utmanas av barns och ungdomars unika egenskaper och sätt att lära. Vår utgångspunkt är varje elevs tänkande, nyfikenhet och lust att lära. Creative Cultures of Thinking (CoT) är vår pedagogiska plattform och vill du veta mer om den sök gärna på vår hemsida eller på nätet. Viktigt för oss är allas personliga välbefinnande, gemenskap och familjens engagemang i skolan. Hos oss kan du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag.
Här får du arbeta och utvecklas tillsammans med kreativa kollegor. Skolans byggnader påminner om gamla röda lador och skolgården ligger mellan skog och hästhagar.


Om dig
Vi söker endast dig som är utbildad och är väl förtrogen med gällande styrdokument. Vi tror att du är en positiv, energisk och påhittig person som gillar att utforska och lära tillsammans med elever och kollegor. Du har lätt för att skapa goda relationer och du ser professionellt på ditt uppdrag. Du tycker mycket om barn och har lätt för att bygga relationer med dem och deras vårdnadshavare.
Om arbetsuppgifterna
Din huvuduppgift är att planera, genomföra och utvärdera undervisning på fritids. Du anpassar undervisningen efter elevernas behov och använder dig av olika metoder och modeller.
Utöver det ingår naturligtvis den dagliga omsorg och omvårdnad som alla elever behöver för att känna sig trygga.
Som pedagog på Lemshaga Akademi förväntas du vara en medforskande och delaktig vuxen som ser potentialen i elevernas tankar och teorier.
Att arbeta som lärare på fritids innebär unika och betydelsefulla möjligheter att påverka och göra skillnad för elevernas utveckling och förutsättning.
I arbetsuppgifterna ingår att gemensamt med lärarna och övriga fritids driva en gemensam verksamhet som får fritids att växa och utvecklas.
Kvalifikationer
Utbildad lärare mot fritidshem.
Du kan uttrycka dig väl i det svenska språket, både i tal och skrift. I din yrkesroll är du engagerad, professionell, trygg och initiativtagande. Du är också ansvarstagande, strukturerad, med en god förmåga att planera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt.
Övrigt
Lön, ersättning och förmåner
Utöver fast lön finns friskvårdsbidrag, gratis kaffe och frukt samt ett mycket trevligt kollegium.
Om anställningsvillkoren
Fast tjänst med start i augusti. Fremias avtalsområde.
Arbetsplats
Lemshaga Akademi
Lämshaga vägen 5-15
134 61 INGARÖ
Kontakt
Välkommen med din ansökan snarast.
Vänta inte med din ansökan, rekryteringen påbörjas omgående. Ansökan, med personligt brev och CV mailas till [email protected]
Frågor besvaras av Bit-rektor Patrik Bohjort [email protected]
Tel: 08-58631302
Vi undanber oss alla former av extern rekryteringshjälp.
Om anställningen
Lön
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Var ligger arbetsplatsen?
Lämshagavägen 5-15
13461 Ingarö Visa mindre

Kurator

Ansök    Apr 27    LEMSHAGASTIFTELSEN    Kurator
Kurator till Lemshaga Akademi Om arbetsplatsen Lemshaga Akademi är en fristående två-parallellig F-9 skola i naturskön miljö i Värmdö kommun. “Culture of Thinking” präglar vår pedagogik och vår värdegrund är inspirerad av “Reggio Emilia”. Vår utgångspunkt är varje elevs tänkande, nyfikenhet och lust att lära. Viktigt för oss är allas personliga välbefinnande, gemenskap och familjens engagemang i skolan. Se för övrigt www.lemshaga.se. Tidigare har skolan de... Visa mer
Kurator till Lemshaga Akademi
Om arbetsplatsen
Lemshaga Akademi är en fristående två-parallellig F-9 skola i naturskön miljö i Värmdö kommun. “Culture of Thinking” präglar vår pedagogik och vår värdegrund är inspirerad av “Reggio Emilia”. Vår utgångspunkt är varje elevs tänkande, nyfikenhet och lust att lära. Viktigt för oss är allas personliga välbefinnande, gemenskap och familjens engagemang i skolan. Se för övrigt www.lemshaga.se.
Tidigare har skolan deltagit i forskningsprojekt i samarbete med Reggio Emilia och Harvard University. Detta har resulterat i att vi lägger stor vikt vid synliggörande av våra elevers tankar genom olika former av dokumentation och att vi utgår från elevernas tankar och teorier i vårt arbete. Stor vikt vid tillsättningen kommer att läggas vid att man delar tankarna bakom vår pedagogiska profil och värdegrund som finns beskriven på vår hemsida: www.lemshaga.se.
Arbetsuppgifter
Kuratorn har en nyckelfunktion i skolans hälsofrämjande och förebyggande arbete för att stödja elevernas utveckling mot utbildningens mål. Verksamheten ska utgå från beprövad erfarenhet och forskningsbaserade metoder för att skapa ett optimalt lärande och hålla hög kvalité.
Som kurator är du en del av skolans elevhälsoteam tillsammans med rektor, specialpedagog, speciallärare, skolpsykolog, skolsköterska och snart socialpedagog. Du bidrar utifrån din profession i tvärprofessionella analyser, samtal och observationer. Att arbeta i elevhälsoteamet innebär att ha en ledarroll i skolans elevhälsoarbete och ett nära samarbete med lärare, fritidspersonal och föräldrar. Du arbetar elevnära både på grupp- och individnivå. Du leder också skolans arbete med likabehandling och mot kränkande behandling, där du också sitter med i Lemshagas Trygghetsteam. Vi vill att du lägger största delen av din tid bland våra elever ute i verksamheten. Därför bör du ha lätt för att ta kontakt med barn och unga och se det som en naturlig del att umgås med dem på raster, i matsalen och ibland under lektioner.
En förutsättning för ett lyckat uppdrag är att du bygger upp ett gott samarbete och goda kontakter med olika aktörer utanför skolan som möjliggör att vi kan hänvisa våra elever och vårdnadshavare vidare till rätt instans för vidare hjälp. Du driver arbetet framåt i Trygghetsgruppen, som består av kurator, rektor, pedagoger och fritidspersonal, samt har ansvar för likabehandlingsarbetet på skolan.
Din profil
Vi söker dig som vill utvecklas i din kuratorsroll och söker ett sammanhang att få växa i. Krav är att du är van vid uppdraget som skolkurator.
I din roll är det viktigt att du har ett salutogent förhållningssätt och att du också kan leda andra i detta förhållningssätt. Förutom samarbete inom skolan ingår samarbete med andra myndigheter och aktörer utanför skolan såsom Socialtjänsten, BUP och HAB. Arbetet ställer krav på hög samarbetsförmåga och goda ledaregenskaper.
Du ser elevernas möjligheter att erövra nya kunskaper och färdigheter i skolan som någonting självklart och du ser just möjligheterna istället för hindren. Du behöver kunna anpassa din kommunikation efter den elev du möter och du behöver ha mycket hög relationell kompetens.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, tidigare erfarenheter och lämplighet vid rekryteringen. Visa mindre

Elevassistent - resurspedagog

Ansök    Feb 3    LEMSHAGASTIFTELSEN    Elevassistent
Lemshaga Akademi söker resurspedagog till elever på högstadiet Utmanas du av vår vision: En trygg mötesplats för ett kreativt lärande som förändrar världen? Då ska du söka arbete hos oss! Om arbetsplatsen Lemshaga Akademi är en stiftelseägd icke vinstdrivande friskola för barn och ungdomar mellan 6 och 16 år, där allt eventuellt överskott går tillbaka in i verksamheten. Den ligger vackert belägen i en lantlig miljö och präglas av välkomnandets etik såväl i... Visa mer
Lemshaga Akademi söker resurspedagog till elever på högstadiet
Utmanas du av vår vision: En trygg mötesplats för ett kreativt lärande som förändrar världen? Då ska du söka arbete hos oss!
Om arbetsplatsen
Lemshaga Akademi är en stiftelseägd icke vinstdrivande friskola för barn och ungdomar mellan 6 och 16 år, där allt eventuellt överskott går tillbaka in i verksamheten. Den ligger vackert belägen i en lantlig miljö och präglas av välkomnandets etik såväl i miljön som mellan elever, pedagoger och föräldrar.
Skolan har en ambition att värna vårt svenska kulturarv, samtidigt som vi vill ligga i fronten vad gäller modern pedagogisk forskning och användandet av informationsteknik. Som pedagog på Lemshaga Akademi förväntas man vara en medforskande och delaktig vuxen som ser potentialen i elevernas tankar och teorier, en som lyssnar, utmanar och möter verkligheten tillsammans med eleven.
Om dig
Vi söker dig som är intresserad av att utvecklas och utmanas tillsammans med barn, ungdomar och pedagoger. Vi tror att du är en positiv, trygg och påhittig person. Gott tålamod, ödmjukhet och förståelse för att människor har olika bakgrunder och behov är en förutsättning för att lyckas med uppdraget. Att vara nyfiken på hur människor fungerar, vara lyhörd, ha en stor portion tålamod och vara lösningsfokuserad är också bra egenskaper för rollen som resurs.
Om arbetsuppgifterna
Vi söker en resurspedagog som vill skapa bästa möjliga förutsättningar för våra elevers fortsatta lärande och utveckling här på Lemshaga. Med strukturer, stöd och positiva förväntningar vill du skapa en stimulerande och trygg lärmiljö där eleven får möjlighet att utveckla både kunskaper, färdigheter och förmågor.
Du kommer som resurspedagog stödja eleven både i och utanför klassrummet. Det innebär att du är tillsammans med eleven under skoldagen, på lektioner, raster och vid övergångar. Du kommer ingå i mentorslag tillsammans med lärare samt fritidspedagoger och ha ett nära samarbete med specialpedagog och andra resurspedagoger på skolan. På eftermiddagen arbetar du på fritids i ett glatt gäng.
Vi söker dig som är lekfull, ser vad som behövs, tar egna initiativ, ansvarsfull, trygg, tydlig och möter barnet på barnets villkor.


Kvalifikationer
Gymnasieutbildning, goda kunskaper i det svenska språket.
Övrigt
Lön, ersättning och förmåner
Utöver fast lön erbjuds friskvårdsersättning, förmånligt lunchpris (vi har egen kock och kallskänka), gratis kaffe och frukt.
Om anställningsvillkoren
Tjänsten är en visstidsanställning under vt-23. Vårt kollektivavtal är inom Fremias avtalsområde.
Om oss
Lemshaga Akademi är en icke vinstdrivande friskola för elever mellan 6-16 år. Skolan är belägen i en fantastisk miljö på Ingarö, inte långt från Gustavsberg. I enlighet med vår väl förankrade vision vill vi vara en trygg mötesplats för ett kreativt lärande som förändrar världen och en skola som tar tillvara och låter sig utmanas av barns och ungdomars unika egenskaper och sätt att lära. Vår utgångspunkt är varje elevs tänkande, nyfikenhet och lust att lära. Viktigt för oss är allas personliga välbefinnande, gemenskap och familjens engagemang i skolan. Hos oss kan du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag.
Arbetsplats
Lemshaga Akademi
Lämshaga vägen 5-15
134 61 INGARÖ
Kontakt
Välkommen med din ansökan snarast.
Vänta inte med din ansökan, rekryteringen påbörjas omgående och kan komma att tillsättas innan sista sökdatum.
Ansökan, med personligt brev och CV mailas till [email protected]
Frågor besvaras av rektor Annica Kjell [email protected]
Tel: 08-58631301
Vi undanber oss alla former av extern rekryteringshjälp. Visa mindre

Matematik och No lärare för högstadiet

Om arbetsplatsen Om oss Lemshaga Akademi är en icke vinstdrivande friskola för elever mellan 6-16 år. Skolan är belägen i en fantastisk miljö på Ingarö, inte långt från Gustavsberg. I enlighet med vår väl förankrade vision vill vi vara en trygg mötesplats för ett kreativt lärande i en föränderlig värld och en skola som tar tillvara och låter sig utmanas av barns och ungdomars unika egenskaper och sätt att lära. Vår utgångspunkt är varje elevs tänkande, nyf... Visa mer
Om arbetsplatsen
Om oss
Lemshaga Akademi är en icke vinstdrivande friskola för elever mellan 6-16 år. Skolan är belägen i en fantastisk miljö på Ingarö, inte långt från Gustavsberg. I enlighet med vår väl förankrade vision vill vi vara en trygg mötesplats för ett kreativt lärande i en föränderlig värld och en skola som tar tillvara och låter sig utmanas av barns och ungdomars unika egenskaper och sätt att lära. Vår utgångspunkt är varje elevs tänkande, nyfikenhet och lust att lära. Creative Cultures of Thinking (CoT) är vår pedagogiska plattform och vill du veta mer om den sök gärna på vår hemsida eller på nätet. Viktigt för oss är allas personliga välbefinnande, gemenskap och familjens engagemang i skolan. Hos oss kan du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag.
Här får du arbeta och utvecklas tillsammans med kreativa kollegor. Skolans byggnader påminner om gamla röda lador och skolgården ligger mellan skog och hästhagar.


Om dig
Vi söker endast dig som har lärarlegitimation och är väl förtrogen med gällande styrdokument. Vi tror att du är en positiv, energisk och påhittig person som gillar att utforska och lära tillsammans med elever och kollegor. Du har lätt för att skapa goda relationer och du ser professionellt på ditt uppdrag. Du tycker mycket om ungdomar och har lätt för att bygga relationer med dem och deras vårdnadshavare.
Om arbetsuppgifterna
Din huvuduppgift är att planera, genomföra och utvärdera undervisning i årskurs 7-9. Du anpassar undervisningen efter elevernas behov och använder dig av olika metoder och modeller.
Utöver det ingår naturligtvis den dagliga omsorg och omvårdnad som alla elever behöver för att känna sig trygga.
Som pedagog på Lemshaga Akademi förväntas du vara en medforskande och delaktig vuxen som ser potentialen i elevernas tankar och teorier.
Att arbeta som lärare på högstadiet innebär unika och betydelsefulla möjligheter att påverka och göra skillnad för elevernas utveckling och förutsättning.
I arbetsuppgifterna ingår mentorskap tillsammans med två andra mentorer.
Kvalifikationer
Lärarexamen, lärarlegitimation.
Du kan uttrycka dig väl i det svenska språket, både i tal och skrift. I din yrkesroll är du engagerad, professionell, trygg och initiativtagande. Du är också ansvarstagande, strukturerad, med en god förmåga att planera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt.
Övrigt
Lön, ersättning och förmåner
Utöver fast lön finns friskvårdsbidrag, gratis kaffe och frukt samt ett mycket trevligt kollegium.
Om anställningsvillkoren
Fast tjänst med start i augusti. Fremias avtalsområde.
Arbetsplats
Lemshaga Akademi
Lämshaga vägen 5-15
134 61 INGARÖ
Kontakt
Välkommen med din ansökan snarast.
Vänta inte med din ansökan, rekryteringen påbörjas omgående. Ansökan, med personligt brev och CV mailas till [email protected]
Frågor besvaras av rektor Annica Kjell [email protected]
Tel: 08-58631301
Vi undanber oss alla former av extern rekryteringshjälp. Visa mindre

Matematik och No lärare för högstadiet

Om arbetsplatsen Om oss Lemshaga Akademi är en icke vinstdrivande friskola för elever mellan 6-16 år. Skolan är belägen i en fantastisk miljö på Ingarö, inte långt från Gustavsberg. I enlighet med vår väl förankrade vision vill vi vara en trygg mötesplats för ett kreativt lärande som förändrar världen och en skola som tar tillvara och låter sig utmanas av barns och ungdomars unika egenskaper och sätt att lära. Vår utgångspunkt är varje elevs tänkande, nyfi... Visa mer
Om arbetsplatsen
Om oss
Lemshaga Akademi är en icke vinstdrivande friskola för elever mellan 6-16 år. Skolan är belägen i en fantastisk miljö på Ingarö, inte långt från Gustavsberg. I enlighet med vår väl förankrade vision vill vi vara en trygg mötesplats för ett kreativt lärande som förändrar världen och en skola som tar tillvara och låter sig utmanas av barns och ungdomars unika egenskaper och sätt att lära. Vår utgångspunkt är varje elevs tänkande, nyfikenhet och lust att lära. Viktigt för oss är allas personliga välbefinnande, gemenskap och familjens engagemang i skolan. Hos oss kan du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag.
Här får du arbeta och utvecklas tillsammans med kreativa kollegor. Skolans byggnader påminner om gamla röda lador och skolgården ligger mellan skog och hästhagar.


Om dig
Vi söker främst dig som har lärarlegitimation (men andra sökande med rätt erfarenhet är välkomna) och är väl förtrogen med gällande styrdokument. Vi tror att du är en positiv, energisk och påhittig person som gillar att utforska och lära tillsammans med elever och kollegor. Du har lätt för att skapa goda relationer och du ser professionellt på ditt uppdrag.
Om arbetsuppgifterna
Vår lärare i på högstadiet kommer vara sjukskriven under sex veckor och nu behöver vi en vikarie för henne under den tiden.
Din huvuduppgift är att planera, genomföra och efterarbeta undervisning i en årskurs nio med lärandeuppdraget i fokus. Du anpassar undervisningen efter elevernas behov och använder dig av olika metoder och modeller.
Utöver det ingår naturligtvis den dagliga omsorg och omvårdnad som alla elever behöver för att känna sig trygga.
Som pedagog på Lemshaga Akademi förväntas du vara en medforskande och delaktig vuxen som ser potentialen i elevernas tankar och teorier.
Att arbeta som lärare på högstadiet innebär unika och betydelsefulla möjligheter att påverka och göra skillnad för elevernas utveckling och förutsättning.
I arbetsuppgifterna ingår eventuellt ett mentorskap tillsammans med två andra mentorer.
Kvalifikationer
Lärarexamen, lärarlegitimation.
Du kan uttrycka dig i det svenska språket, både i tal och skrift. I din yrkesroll är du engagerad, professionell, trygg och initiativtagande. Du är också ansvarstagande, strukturerad, med en god förmåga att planera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt.
Övrigt
Lön, ersättning och förmåner
Utöver fast lön erbjuds gratis kaffe och frukt.
Om anställningsvillkoren
Detta är ett vikariat med start i januari 2023 under sex veckor med möjlighet till förlängning. Vårt kollektivavtal är inom Fremias avtalsområde.
Arbetsplats
Lemshaga Akademi
Lämshaga vägen 5-15
134 61 INGARÖ
Kontakt
Välkommen med din ansökan snarast. Tjänsten har tillträde omgående och sex till sju veckor framåt. Möjlighet till förlängning.
Vänta inte med din ansökan, rekryteringen påbörjas omgående. Ansökan, med personligt brev och CV mailas till [email protected]
Frågor besvaras av rektor Annica Kjell [email protected]
Tel: 08-58631301
Vi undanber oss alla former av extern rekryteringshjälp. Visa mindre

Fast springvikarie/fritids/socialpedagog

Lemshaga Akademi söker fast springvikarie Utmanas du av vår vision: En trygg mötesplats för ett kreativt lärande som förändrar världen? Då ska du söka arbete hos oss! Om arbetsplatsen Lemshaga Akademi är en stiftelseägd icke vinstdrivande friskola för barn och ungdomar mellan 6 och 16 år, där allt eventuellt överskott går tillbaka in i verksamheten. Den ligger vackert belägen i en lantlig miljö och präglas av välkomnandets etik såväl i miljön som mellan e... Visa mer
Lemshaga Akademi söker fast springvikarie
Utmanas du av vår vision: En trygg mötesplats för ett kreativt lärande som förändrar världen? Då ska du söka arbete hos oss!
Om arbetsplatsen
Lemshaga Akademi är en stiftelseägd icke vinstdrivande friskola för barn och ungdomar mellan 6 och 16 år, där allt eventuellt överskott går tillbaka in i verksamheten. Den ligger vackert belägen i en lantlig miljö och präglas av välkomnandets etik såväl i miljön som mellan elever, pedagoger och föräldrar.
Skolan har en ambition att värna vårt svenska kulturarv, samtidigt som vi vill ligga i fronten vad gäller modern pedagogisk forskning och användandet av informationsteknik. Som pedagog på Lemshaga Akademi förväntas man vara en medforskande och delaktig vuxen som ser potentialen i elevernas tankar och teorier, en som lyssnar, utmanar och möter verkligheten tillsammans med eleven.
Om dig
Vi söker dig som är intresserad av att utvecklas och utmanas tillsammans med barn, ungdomar och pedagoger. Vi tror att du är en positiv, trygg och påhittig person. Gott tålamod, ödmjukhet och förståelse för att människor har olika bakgrunder och behov är en förutsättning för att lyckas med uppdraget. Att vara nyfiken på hur människor fungerar, vara lyhörd, ha en stor portion tålamod och vara lösningsfokuserad är ett måste för att klara rollen som springvikarie. Tjänsten är på 75% fördelat på fem dagar i veckan.
Om arbetsuppgifterna
Vi söker en fast springvikarie som vill skapa bästa möjliga förutsättningar för våra elevers lärande och utveckling här på Lemshaga. Under skoldagen vikarierar du för personal som är frånvarande och på eftermiddagen arbetar du på fritids.
Som vår fasta springvikarie är du hjälten i nöden och är beredd på att hoppa in som vikarie i hela skolan. Det kan handla om allt från undervisning i förskoleklass till matematik i årskurs nio på högstadiet. Du behöver inte göra själva planeringen utan det gör undervisande lärare. Vår vikariesamordnare planerar dagen och ger dig ett schema dag - för dag.
För att klara uppdraget behöver du vara otroligt flexibel, stresstålig och du behöver ha förmågan att snabbt kunna bygga relationer till barn, unga och vuxna. I det här uppdraget är den ena dagen aldrig är den andra lik. En stor fördel med uppdraget är att du kommer lära känna hela skolan och alla våra elever. Du kommer få handledning och stöd av våra två tidigare fasta vikarier.
Kvalifikationer
Gymnasieutbildning, mycket goda kunskaper i det svenska språket.
Övrigt
Lön, ersättning och förmåner
Utöver fast lön erbjuds friskvårdsersättning, förmånligt lunchpris (vi har egen kock och kallskänka), gratis kaffe och frukt.
Om anställningsvillkoren
Tjänsten är en visstidsanställning under vt-23 med möjlighet till fast anställning senare. Vårt kollektivavtal är inom Fremias avtalsområde.
Om oss
Lemshaga Akademi är en icke vinstdrivande friskola för elever mellan 6-16 år. Skolan är belägen i en fantastisk miljö på Ingarö, inte långt från Gustavsberg. I enlighet med vår väl förankrade vision vill vi vara en trygg mötesplats för ett kreativt lärande som förändrar världen och en skola som tar tillvara och låter sig utmanas av barns och ungdomars unika egenskaper och sätt att lära. Vår utgångspunkt är varje elevs tänkande, nyfikenhet och lust att lära. Viktigt för oss är allas personliga välbefinnande, gemenskap och familjens engagemang i skolan. Hos oss kan du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag.
Arbetsplats
Lemshaga Akademi
Lämshaga vägen 5-15
134 61 INGARÖ
Kontakt
Välkommen med din ansökan snarast.
Vänta inte med din ansökan, rekryteringen påbörjas omgående och kan komma att tillsättas innan sista sökdatum.
Ansökan, med personligt brev och CV mailas till [email protected]
Frågor besvaras av rektor Annica Kjell [email protected]
Tel: 08-58631301
Vi undanber oss alla former av extern rekryteringshjälp. Visa mindre

Kökspersonal

Ansök    Okt 14    LEMSHAGASTIFTELSEN    Köksbiträde
Vi söker ett köksbiträde för ett vikariat med tillträde omgående. Du behöver kunna klara en del lite tyngre lyft och ibland kan det vara högt tempo i matsalen. Du behöver kunna ta eget ansvar och se vad som behöver göras. I arbetsuppgifterna är det disk som ska diskas, mat som ska bäras ut, hålla rent och snyggt i matsalen och vara kock och kallskänka behjälplig med sedvanliga arbetsuppgifter. Du behöver tycka om barn och unga och inte vara rädd för att pr... Visa mer
Vi söker ett köksbiträde för ett vikariat med tillträde omgående.
Du behöver kunna klara en del lite tyngre lyft och ibland kan det vara högt tempo i matsalen. Du behöver kunna ta eget ansvar och se vad som behöver göras.
I arbetsuppgifterna är det disk som ska diskas, mat som ska bäras ut, hålla rent och snyggt i matsalen och vara kock och kallskänka behjälplig med sedvanliga arbetsuppgifter.
Du behöver tycka om barn och unga och inte vara rädd för att prata eller kommunicera med dem.
Arbetstiden är mellan cirka kl:7:00-13:00.
Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Lärarvikarie i förskoleklass

Om arbetsplatsen Om oss Lemshaga Akademi är en icke vinstdrivande friskola för elever mellan 6-16 år. Skolan är belägen i en fantastisk miljö på Ingarö, inte långt från Gustavsberg. I enlighet med vår väl förankrade vision vill vi vara en trygg mötesplats för ett kreativt lärande som förändrar världen och en skola som tar tillvara och låter sig utmanas av barns och ungdomars unika egenskaper och sätt att lära. Vår utgångspunkt är varje elevs tänkande, nyfi... Visa mer
Om arbetsplatsen
Om oss
Lemshaga Akademi är en icke vinstdrivande friskola för elever mellan 6-16 år. Skolan är belägen i en fantastisk miljö på Ingarö, inte långt från Gustavsberg. I enlighet med vår väl förankrade vision vill vi vara en trygg mötesplats för ett kreativt lärande som förändrar världen och en skola som tar tillvara och låter sig utmanas av barns och ungdomars unika egenskaper och sätt att lära. Vår utgångspunkt är varje elevs tänkande, nyfikenhet och lust att lära. Viktigt för oss är allas personliga välbefinnande, gemenskap och familjens engagemang i skolan. Hos oss kan du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag.
Här får du arbeta och utvecklas tillsammans med kreativa kollegor. Skolans byggnader påminner om gamla röda lador och skolgården ligger mellan skog och hästhagar.


Om dig
Vi söker främst dig som har lärarlegitimation (men andra sökande med rätt erfarenhet är välkomna) och är väl förtrogen med gällande styrdokument. Vi tror att du är en positiv, energisk och påhittig person som gillar att utforska och lära tillsammans med elever och kollegor. Du har lätt för att skapa goda relationer och du ser professionellt på ditt uppdrag.
Om arbetsuppgifterna
Vår lärare i förskoleklass kommer vara föräldraledig. Din huvuduppgift är att planera, genomföra och efterarbeta undervisning i förskoleklass med lärandeuppdraget i fokus. Du anpassar undervisningen efter elevernas behov och använder dig av olika metoder och modeller. Utöver det ingår naturligtvis den dagliga omsorg och omvårdnad som alla elever behöver för att känna sig trygga. Som pedagog på Lemshaga Akademi förväntas du vara en medforskande och delaktig vuxen som ser potentialen i elevernas tankar och teorier.
Att arbeta som lärare i förskoleklass innebär unika och betydelsefulla möjligheter att påverka och göra skillnad för elevernas utveckling och förutsättning.
I arbetsuppgifterna ingår mentorskap tillsammans med en annan mentor.
Kvalifikationer
Lärarexamen, lärarlegitimation.
Du är en kompetent och inspirerande lärare med stort engagemang. Du kan uttrycka dig i det svenska språket, både i tal och skrift. I din yrkesroll är du engagerad, professionell, trygg och initiativtagande. Du är också ansvarstagande, strukturerad, med en god förmåga att planera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt.
Övrigt
Lön, ersättning och förmåner
Utöver fast lön erbjuds friskvårdsersättning, gratis kaffe och frukt.
Om anställningsvillkoren
Detta är ett vikariat med start i januari 2023 under sex månader med möjlighet till förlängning. Vårt kollektivavtal är inom Fremias avtalsområde.
Arbetsplats
Lemshaga Akademi
Lämshaga vägen 5-15
134 61 INGARÖ
Kontakt
Välkommen med din ansökan snarast. Tjänsten har tillträde i februari och avslutas i juni 2023. Goda möjligheter till förlängning.
Vänta inte med din ansökan, rekryteringen påbörjas omgående. Ansökan, med personligt brev och CV mailas till [email protected]


Frågor besvaras av rektor Annica Kjell [email protected]
Tel: 08-58631301
Vi undanber oss alla former av extern rekryteringshjälp. Visa mindre

Vikarie i spanska

Om arbetsplatsen Om oss Lemshaga Akademi är en icke vinstdrivande friskola för elever mellan 6-16 år. Skolan är belägen i en fantastisk miljö på Ingarö, inte långt från Gustavsberg. I enlighet med vår väl förankrade vision vill vi vara en trygg mötesplats för ett kreativt lärande som förändrar världen och en skola som tar tillvara och låter sig utmanas av barns och ungdomars unika egenskaper och sätt att lära. Vår utgångspunkt är varje elevs tänkande, nyfi... Visa mer
Om arbetsplatsen
Om oss
Lemshaga Akademi är en icke vinstdrivande friskola för elever mellan 6-16 år. Skolan är belägen i en fantastisk miljö på Ingarö, inte långt från Gustavsberg. I enlighet med vår väl förankrade vision vill vi vara en trygg mötesplats för ett kreativt lärande som förändrar världen och en skola som tar tillvara och låter sig utmanas av barns och ungdomars unika egenskaper och sätt att lära. Vår utgångspunkt är varje elevs tänkande, nyfikenhet och lust att lära. Viktigt för oss är allas personliga välbefinnande, gemenskap och familjens engagemang i skolan. Hos oss kan du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag.
Här får du arbeta och utvecklas tillsammans med kreativa kollegor. Skolans byggnader påminner om gamla röda lador och skolgården ligger mellan skog och hästhagar.


Om dig
Vi söker främst dig som har lärarlegitimation (men andra sökande med rätt erfarenhet är välkomna) och är väl förtrogen med gällande styrdokument. Vi tror att du är en positiv, energisk och påhittig person som gillar att utforska och lära tillsammans med elever och kollegor. Du har lätt för att skapa goda relationer och du ser professionellt på ditt uppdrag.


Om arbetsuppgifterna
Vår lärare i spanska kommer vara föräldraledig. Din huvuduppgift är att planera, genomföra och efterarbeta undervisning i språket spanska med lärandeuppdraget i fokus. Du anpassar undervisningen efter elevernas behov och använder dig av olika metoder och modeller. Utöver det ingår naturligtvis den dagliga omsorg och omvårdnad som alla elever behöver för att känna sig trygga. Som pedagog på Lemshaga Akademi förväntas du vara en medforskande och delaktig vuxen som ser potentialen i elevernas tankar och teorier.
Att arbeta som lärare i spanska innebär unika och betydelsefulla möjligheter att påverka och göra skillnad för elevernas utveckling och förutsättning.
I arbetsuppgifterna kan eventuellt ett mentorskap ingå i årskurs 9 tillsammans med två andra mentorer.
Kvalifikationer
Lärarexamen, lärarlegitimation.
Du är en kompetent och inspirerande lärare med stort engagemang. Du kan uttrycka dig i det svenska språket, både i tal och skrift. I din yrkesroll är du engagerad, professionell, trygg och initiativtagande. Du är också ansvarstagande, strukturerad, med en god förmåga att planera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt.


Övrigt
Lön, ersättning och förmåner
Utöver fast lön erbjuds friskvårdsersättning, gratis kaffe och frukt.


Om anställningsvillkoren
Vårt kollektivavtal är inom Fremias avtalsområde.

Arbetsplats
Lemshaga Akademi
Lämshaga vägen 5-15
134 61 INGARÖ


Kontakt
Välkommen med din ansökan snarast. Tjänsten har tillträde 7 november och avslutas i maj 2023.
Vänta inte med din ansökan, rekryteringen påbörjas omgående. Ansökan, med personligt brev och CV mailas till [email protected]


Frågor besvaras av rektor Annica Kjell [email protected]
Tel: 08-58631301


Vi undanber oss alla former av extern rekryteringshjälp. Visa mindre

Lärare i idrott och hälsa till Lemshaga Akademi

Lemshaga Akademi söker lärare i idrott och hälsa Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? Om arbetsplatsen Här får du arbeta och utvecklas tillsammans med kreativa kollegor. Skolans byggnader påminner om gamla röda lador och skolgården ligger mellan skog och hästhagar. Miljön inbjuder till lek, kojbyggen och rörelse. Därför lägger vi en stor del av vår verksamhet utomhus. Om dig Vi söker dig som har lärarlegitimation och är väl förtrog... Visa mer
Lemshaga Akademi söker lärare i idrott och hälsa


Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar?


Om arbetsplatsen
Här får du arbeta och utvecklas tillsammans med kreativa kollegor. Skolans byggnader påminner om gamla röda lador och skolgården ligger mellan skog och hästhagar. Miljön inbjuder till lek, kojbyggen och rörelse. Därför lägger vi en stor del av vår verksamhet utomhus.


Om dig
Vi söker dig som har lärarlegitimation och är väl förtrogen med gällande styrdokument. Vi tror att du är en positiv, energisk och påhittig person som gillar att utforska och lära tillsammans med elever och kollegor. Du har lätt för att skapa goda relationer och du ser professionellt på ditt uppdrag.


Om arbetsuppgifterna
Din huvuduppgift är att planera, genomföra och efterarbeta undervisning med lärandeuppdraget i fokus. Du anpassar undervisningen efter elevernas behov och använder dig av olika metoder och modeller. Utöver det ingår naturligtvis den dagliga omsorg och omvårdnad som alla elever behöver för att känna sig trygga. Som pedagog på Lemshaga Akademi förväntas du vara en medforskande och delaktig vuxen som ser potentialen i elevernas tankar och teorier.


Att arbeta som idrottslärare innebär unika och betydelsefulla möjligheter att påverka och göra skillnad för elevernas utveckling och förutsättning.


Det är viktigt att ha kul på arbetet tillsammans med kollegor och elever.


I arbetsuppgifterna ingår ett mentorskap i årskurs 7 tillsammans med två andra mentorer.
Du kommer undervisa i låg-, mellan-, och högstadiet. Du kommer ansvara för undervisningen i vår inriktning "Friluftsliv" med våra yngre elever.
Kvalifikationer
Lärarexamen, lärarlegitimation.
Du är en kompetent och inspirerande lärare med stort engagemang. Du kan uttrycka dig väl i det svenska språket, både i tal och skrift. I din yrkesroll är du engagerad, professionell, trygg och initiativtagande. Du är också ansvarstagande, strukturerad, med en god förmåga att planera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt.


Övrigt
Lön, ersättning och förmåner
Utöver fast lön erbjuds friskvårdsersättning, gratis kaffe och frukt.


Om anställningsvillkoren
Vårt kollektivavtal är inom Fremias avtalsområde.

Om oss
Lemshaga Akademi är en icke vinstdrivande friskola för elever mellan 6-16 år. Skolan är belägen i en fantastisk miljö på Ingarö, inte långt från Gustavsberg. I enlighet med vår väl förankrade vision vill vi vara en trygg mötesplats för ett kreativt lärande som förändrar världen och en skola som tar tillvara och låter sig utmanas av barns och ungdomars unika egenskaper och sätt att lära. Vår utgångspunkt är varje elevs tänkande, nyfikenhet och lust att lära. Viktigt för oss är allas personliga välbefinnande, gemenskap och familjens engagemang i skolan. Hos oss kan du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag.

Arbetsplats
Lemshaga Akademi
Lämshaga vägen 5-15
134 61 INGARÖ


Kontakt
Välkommen med din ansökan snarast men innan den 30 juli.
Vänta inte med din ansökan, rekryteringen påbörjas omgående och kan komma att tillsättas innan sista sökdatum. Ansökan, med personligt brev och CV mailas till [email protected]


Frågor besvaras av rektor Annica Kjell [email protected]
Tel: 08-58631301


Vi undanber oss alla former av extern rekryteringshjälp. Visa mindre

Lärarvikarie i förskoleklass

Om arbetsplatsen Om oss Lemshaga Akademi är en icke vinstdrivande friskola för elever mellan 6-16 år. Skolan är belägen i en fantastisk miljö på Ingarö, inte långt från Gustavsberg. I enlighet med vår väl förankrade vision vill vi vara en trygg mötesplats för ett kreativt lärande som förändrar världen och en skola som tar tillvara och låter sig utmanas av barns och ungdomars unika egenskaper och sätt att lära. Vår utgångspunkt är varje elevs tänkande, nyfi... Visa mer
Om arbetsplatsen
Om oss
Lemshaga Akademi är en icke vinstdrivande friskola för elever mellan 6-16 år. Skolan är belägen i en fantastisk miljö på Ingarö, inte långt från Gustavsberg. I enlighet med vår väl förankrade vision vill vi vara en trygg mötesplats för ett kreativt lärande som förändrar världen och en skola som tar tillvara och låter sig utmanas av barns och ungdomars unika egenskaper och sätt att lära. Vår utgångspunkt är varje elevs tänkande, nyfikenhet och lust att lära. Viktigt för oss är allas personliga välbefinnande, gemenskap och familjens engagemang i skolan. Hos oss kan du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag.
Här får du arbeta och utvecklas tillsammans med kreativa kollegor. Skolans byggnader påminner om gamla röda lador och skolgården ligger mellan skog och hästhagar.


Om dig
Vi söker främst dig som har lärarlegitimation (men andra sökande med rätt erfarenhet är välkomna) och är väl förtrogen med gällande styrdokument. Vi tror att du är en positiv, energisk och påhittig person som gillar att utforska och lära tillsammans med elever och kollegor. Du har lätt för att skapa goda relationer och du ser professionellt på ditt uppdrag.
Om arbetsuppgifterna
Vår lärare i förskoleklass kommer vara föräldraledig. Din huvuduppgift är att planera, genomföra och efterarbeta undervisning i förskoleklass med lärandeuppdraget i fokus. Du anpassar undervisningen efter elevernas behov och använder dig av olika metoder och modeller. Utöver det ingår naturligtvis den dagliga omsorg och omvårdnad som alla elever behöver för att känna sig trygga. Som pedagog på Lemshaga Akademi förväntas du vara en medforskande och delaktig vuxen som ser potentialen i elevernas tankar och teorier.
Att arbeta som lärare i förskoleklass innebär unika och betydelsefulla möjligheter att påverka och göra skillnad för elevernas utveckling och förutsättning.
I arbetsuppgifterna ingår mentorskap tillsammans med en annan mentor.
Kvalifikationer
Lärarexamen, lärarlegitimation.
Du är en kompetent och inspirerande lärare med stort engagemang. Du kan uttrycka dig i det svenska språket, både i tal och skrift. I din yrkesroll är du engagerad, professionell, trygg och initiativtagande. Du är också ansvarstagande, strukturerad, med en god förmåga att planera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt.
Övrigt
Lön, ersättning och förmåner
Utöver fast lön erbjuds friskvårdsersättning, gratis kaffe och frukt.
Om anställningsvillkoren
Detta är ett vikariat med start i februari 2023 under fem månader med möjlighet till förlängning. Vårt kollektivavtal är inom Fremias avtalsområde.
Arbetsplats
Lemshaga Akademi
Lämshaga vägen 5-15
134 61 INGARÖ
Kontakt
Välkommen med din ansökan snarast. Tjänsten har tillträde i februari och avslutas i juni 2023. Goda möjligheter till förlängning.
Vänta inte med din ansökan, rekryteringen påbörjas omgående. Ansökan, med personligt brev och CV mailas till [email protected]


Frågor besvaras av rektor Annica Kjell [email protected]
Tel: 08-58631301
Vi undanber oss alla former av extern rekryteringshjälp. Visa mindre

Fast springvikarie/fritids/socialpedagog

Lemshaga Akademi söker fast springvikarie Utmanas du av vår vision: En trygg mötesplats för ett kreativt lärande som förändrar världen? Då ska du söka arbete hos oss! Om arbetsplatsen Lemshaga Akademi är en stiftelseägd icke vinstdrivande friskola för barn och ungdomar mellan 6 och 16 år, där allt eventuellt överskott går tillbaka in i verksamheten. Den ligger vackert belägen i en lantlig miljö och präglas av välkomnandets etik såväl i miljön som mellan e... Visa mer
Lemshaga Akademi söker fast springvikarie
Utmanas du av vår vision: En trygg mötesplats för ett kreativt lärande som förändrar världen? Då ska du söka arbete hos oss!
Om arbetsplatsen
Lemshaga Akademi är en stiftelseägd icke vinstdrivande friskola för barn och ungdomar mellan 6 och 16 år, där allt eventuellt överskott går tillbaka in i verksamheten. Den ligger vackert belägen i en lantlig miljö och präglas av välkomnandets etik såväl i miljön som mellan elever, pedagoger och föräldrar.
Skolan har en ambition att värna vårt svenska kulturarv, samtidigt som vi vill ligga i fronten vad gäller modern pedagogisk forskning och användandet av informationsteknik. Som pedagog på Lemshaga Akademi förväntas man vara en medforskande och delaktig vuxen som ser potentialen i elevernas tankar och teorier, en som lyssnar, utmanar och möter verkligheten tillsammans med eleven.
Om dig
Vi söker dig som är intresserad av att utvecklas och utmanas tillsammans med barn, ungdomar och pedagoger. Vi tror att du är en positiv, trygg och påhittig person. Gott tålamod, ödmjukhet och förståelse för att människor har olika bakgrunder och behov är en förutsättning för att lyckas med uppdraget. Att vara nyfiken på hur människor fungerar, vara lyhörd, ha en stor portion tålamod och vara lösningsfokuserad är ett måste för att klara rollen som springvikarie.
Om arbetsuppgifterna
Vi söker en fast springvikarie som vill skapa bästa möjliga förutsättningar för våra elevers lärande och utveckling här på Lemshaga. Under skoldagen vikarierar du för personal som är frånvarande och på eftermiddagen arbetar du på fritids.
Som vår fasta springvikarie är du hjälten i nöden och är beredd på att hoppa in som vikarie i hela skolan. Det kan handla om allt från undervisning i förskoleklass till matematik i årskurs nio på högstadiet. Du behöver inte göra själva planeringen utan det gör undervisande lärare. Vår vikariesamordnare planerar dagen och ger dig ett schema dag - för dag.
För att klara uppdraget behöver du vara otroligt flexibel, stresstålig och du behöver ha förmågan att snabbt kunna bygga relationer till barn, unga och vuxna. I det här uppdraget är den ena dagen aldrig är den andra lik. En stor fördel med uppdraget är att du kommer lära känna hela skolan och alla våra elever. Du kommer få handledning och stöd av våra två tidigare fasta vikarier.
Kvalifikationer
Gymnasieutbildning, mycket goda kunskaper i det svenska språket.
Övrigt
Lön, ersättning och förmåner
Utöver fast lön erbjuds friskvårdsersättning, förmånligt lunchpris (vi har egen kock och kallskänka), gratis kaffe och frukt.
Om anställningsvillkoren
Tjänsten är en visstidsanställning under ht-22 samt vt-23 med möjlighet till fast anställning senare. Vårt kollektivavtal är inom Fremias avtalsområde.
Om oss
Lemshaga Akademi är en icke vinstdrivande friskola för elever mellan 6-16 år. Skolan är belägen i en fantastisk miljö på Ingarö, inte långt från Gustavsberg. I enlighet med vår väl förankrade vision vill vi vara en trygg mötesplats för ett kreativt lärande som förändrar världen och en skola som tar tillvara och låter sig utmanas av barns och ungdomars unika egenskaper och sätt att lära. Vår utgångspunkt är varje elevs tänkande, nyfikenhet och lust att lära. Viktigt för oss är allas personliga välbefinnande, gemenskap och familjens engagemang i skolan. Hos oss kan du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag.
Arbetsplats
Lemshaga Akademi
Lämshaga vägen 5-15
134 61 INGARÖ
Kontakt
Välkommen med din ansökan snarast.
Vänta inte med din ansökan, rekryteringen påbörjas omgående och kan komma att tillsättas innan sista sökdatum.
Ansökan, med personligt brev och CV mailas till [email protected]
Frågor besvaras av rektor Annica Kjell [email protected]
Tel: 08-58631301
Vi undanber oss alla former av extern rekryteringshjälp. Visa mindre

Elevassistent - resurspedagog

Ansök    Maj 10    LEMSHAGASTIFTELSEN    Elevassistent
Lemshaga Akademi söker resurspedagog till elever på högstadiet Utmanas du av vår vision: En trygg mötesplats för ett kreativt lärande som förändrar världen? Då ska du söka arbete hos oss! Om arbetsplatsen Lemshaga Akademi är en stiftelseägd icke vinstdrivande friskola för barn och ungdomar mellan 6 och 16 år, där allt eventuellt överskott går tillbaka in i verksamheten. Den ligger vackert belägen i en lantlig miljö och präglas av välkomnandets etik såväl i... Visa mer
Lemshaga Akademi söker resurspedagog till elever på högstadiet
Utmanas du av vår vision: En trygg mötesplats för ett kreativt lärande som förändrar världen? Då ska du söka arbete hos oss!
Om arbetsplatsen
Lemshaga Akademi är en stiftelseägd icke vinstdrivande friskola för barn och ungdomar mellan 6 och 16 år, där allt eventuellt överskott går tillbaka in i verksamheten. Den ligger vackert belägen i en lantlig miljö och präglas av välkomnandets etik såväl i miljön som mellan elever, pedagoger och föräldrar.
Skolan har en ambition att värna vårt svenska kulturarv, samtidigt som vi vill ligga i fronten vad gäller modern pedagogisk forskning och användandet av informationsteknik. Som pedagog på Lemshaga Akademi förväntas man vara en medforskande och delaktig vuxen som ser potentialen i elevernas tankar och teorier, en som lyssnar, utmanar och möter verkligheten tillsammans med eleven.
Om dig
Vi söker dig som är intresserad av att utvecklas och utmanas tillsammans med barn, ungdomar och pedagoger. Vi tror att du är en positiv, trygg och påhittig person. Gott tålamod, ödmjukhet och förståelse för att människor har olika bakgrunder och behov är en förutsättning för att lyckas med uppdraget. Att vara nyfiken på hur människor fungerar, vara lyhörd, ha en stor portion tålamod och vara lösningsfokuserad är också bra egenskaper för rollen som resurs.
Om arbetsuppgifterna
Vi söker tre resurspedagoger som vill skapa bästa möjliga förutsättningar för våra elevers fortsatta lärande och utveckling här på Lemshaga. Med strukturer, stöd och positiva förväntningar vill du skapa en stimulerande och trygg lärmiljö där eleven får möjlighet att utveckla både kunskaper, färdigheter och förmågor.
Du kommer som resurspedagog stödja eleven både i och utanför klassrummet. Det innebär att du är tillsammans med eleven under skoldagen, på lektioner, raster och vid övergångar. Du kommer ingå i mentorslag tillsammans med lärare samt fritidspedagoger och ha ett nära samarbete med specialpedagog och andra resurspedagoger på skolan.
Vi söker dig som har goda kunskaper eller tidigare erfarenhet av arbete med barn med npf och behov av särskilt stöd. Personliga egenskaper som lösningsinriktad, trygg, tydlig, lugn och strukturerad är värdefulla.


Kvalifikationer
Gymnasieutbildning, goda kunskaper i det svenska språket.
Övrigt
Lön, ersättning och förmåner
Utöver fast lön erbjuds friskvårdsersättning, förmånligt lunchpris (vi har egen kock och kallskänka), gratis kaffe och frukt.
Om anställningsvillkoren
Tjänsten är en visstidsanställning under ht-22 samt vt-23. Vårt kollektivavtal är inom Fremias avtalsområde.
Om oss
Lemshaga Akademi är en icke vinstdrivande friskola för elever mellan 6-16 år. Skolan är belägen i en fantastisk miljö på Ingarö, inte långt från Gustavsberg. I enlighet med vår väl förankrade vision vill vi vara en trygg mötesplats för ett kreativt lärande som förändrar världen och en skola som tar tillvara och låter sig utmanas av barns och ungdomars unika egenskaper och sätt att lära. Vår utgångspunkt är varje elevs tänkande, nyfikenhet och lust att lära. Viktigt för oss är allas personliga välbefinnande, gemenskap och familjens engagemang i skolan. Hos oss kan du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag.
Arbetsplats
Lemshaga Akademi
Lämshaga vägen 5-15
134 61 INGARÖ
Kontakt
Välkommen med din ansökan snarast.
Vänta inte med din ansökan, rekryteringen påbörjas omgående och kan komma att tillsättas innan sista sökdatum.
Ansökan, med personligt brev och CV mailas till [email protected]
Frågor besvaras av rektor Annica Kjell [email protected]
Tel: 08-58631301
Vi undanber oss alla former av extern rekryteringshjälp. Visa mindre

Lemshaga Akademi söker musiklärare

Lemshaga Akademi söker musiklärare Känner du dig utmanad av skolans vision “En trygg mötesplats för ett kreativt lärande som förändrar världen” ? Om arbetsplatsen Lemshaga Akademi är en fristående två-parallellig F-9 skola i naturskön miljö i Värmdö kommun. “Culture of Thinking” präglar vår pedagogik och vår värdegrund är inspirerad av “Reggio Emilia”. Vår utgångspunkt är varje elevs tänkande, nyfikenhet och lust att lära. Viktigt för oss är allas personli... Visa mer
Lemshaga Akademi söker musiklärare
Känner du dig utmanad av skolans vision “En trygg mötesplats för ett kreativt lärande som förändrar världen” ?
Om arbetsplatsen
Lemshaga Akademi är en fristående två-parallellig F-9 skola i naturskön miljö i Värmdö kommun. “Culture of Thinking” präglar vår pedagogik och vår värdegrund är inspirerad av “Reggio Emilia”. Vår utgångspunkt är varje elevs tänkande, nyfikenhet och lust att lära. Viktigt för oss är allas personliga välbefinnande, gemenskap och familjens engagemang i skolan. Se för övrigt www.lemshaga.se.


Tidigare har skolan deltagit i forskningsprojekt i samarbete med Reggio Emilia och Harvard University. Detta har resulterat i att vi lägger stor vikt vid synliggörande av våra elevers tankar genom olika former av dokumentation och att vi utgår från elevernas tankar och teorier i vårt arbete. Stor vikt vid tillsättningen kommer att läggas vid att man delar tankarna bakom vår pedagogiska profil och värdegrund som finns beskriven på vår hemsida: www.lemshaga.se.
Vem söker vi?
Vi söker en musiklärare som med glädje och engagemang vill undervisa i musik. Du ansvarar, planerar och organiserar för elevernas utveckling och lärande och använder metoder och arbetssätt som leder till bästa möjliga måluppfyllelse. Du kommer att vara en del av ett professionellt och självgående arbetslag. Ni fortsätter tillsammans att utveckla arbetet inom arbetslaget och skolan mot uppsatta mål och fattade beslut.
I dina arbetsuppgifter kan det bli aktuellt ett tre-delat mentorskap för en av klasserna i åk 4-6. Vi ser att du är en tydlig ledare i klassrummet och kan skapa goda relationer till dina elever.
Arbetsuppgifter
Vi söker dig som vill inspirera och utveckla våra elever inom musikämnet. Du undervisar våra elever från åk F-9 i musik. Du förväntas vara den som tar ansvar för tillställningar med musikinslag såsom tex Lucia och skolavslutningar. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att leda exempelvis kör verksamhet och/eller startat musikband för barn och ungdomar på skolor.
Vi ser att du är en nytänkare som drivs av utveckling och av lusten att undervisa!
Du som söker har utbildning och är legitimerad lärare i musik år F-9. Du är en skicklig pedagog med god didaktisk förmåga som organiserar och strukturerar ditt arbete utifrån angivna mål. Du har god självinsikt, är trygg i dig själv och i ditt pedagogiska ledarskap samt har förmåga till tydligt ledarskap i klassrummet. Du har höga förväntningar på eleverna, tror på att alla kan lyckas och är beredd att skapa de bästa förutsättningarna. I detta arbete är det naturligt för dig att samarbeta och att arbeta med olika anpassningar i lärmiljön.
Du har lätt för och ser samarbete med andra som en källa till utveckling och har naturligtvis lätt för att uttrycka dig väl i såväl tal som skrift. Du har en professionell framtoning i ditt bemötande av elever och vårdnadshavare samtidigt som du är lyhörd och tålmodig. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper med fokus på social kompetens och initiativförmåga.
Kvalifikationer
Legitimerad lärare.
Tillträde: Ht-2022
Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Lemshaga Akademi söker musiklärare

Lemshaga Akademi söker musiklärare Känner du dig utmanad av skolans vision “En trygg mötesplats för ett kreativt lärande som förändrar världen” ? Då är du den vi söker! Om arbetsplatsen Lemshaga Akademi är en fristående två-parallellig F-9 skola i naturskön miljö i Värmdö kommun. “Culture of Thinking” präglar vår pedagogik och vår värdegrund är inspirerad av “Reggio Emilia”. Vår utgångspunkt är varje elevs tänkande, nyfikenhet och lust att lära. Viktigt fö... Visa mer
Lemshaga Akademi söker musiklärare
Känner du dig utmanad av skolans vision “En trygg mötesplats för ett kreativt lärande som förändrar världen” ? Då är du den vi söker!
Om arbetsplatsen
Lemshaga Akademi är en fristående två-parallellig F-9 skola i naturskön miljö i Värmdö kommun. “Culture of Thinking” präglar vår pedagogik och vår värdegrund är inspirerad av “Reggio Emilia”. Vår utgångspunkt är varje elevs tänkande, nyfikenhet och lust att lära. Viktigt för oss är allas personliga välbefinnande, gemenskap och familjens engagemang i skolan. Se för övrigt www.lemshaga.se.


Tidigare har skolan deltagit i forskningsprojekt i samarbete med Reggio Emilia och Harvard University. Detta har resulterat i att vi lägger stor vikt vid synliggörande av våra elevers tankar genom olika former av dokumentation och att vi utgår från elevernas tankar och teorier i vårt arbete. Stor vikt vid tillsättningen kommer att läggas vid att man delar tankarna bakom vår pedagogiska profil och värdegrund som finns beskriven på vår hemsida: www.lemshaga.se.
Vem söker vi?
Vi söker en musiklärare som med glädje och engagemang vill undervisa i musik. Du ansvarar, planerar och organiserar för elevernas utveckling och lärande och använder metoder och arbetssätt som leder till bästa möjliga måluppfyllelse. Du kommer att vara en del av ett professionellt och självgående arbetslag. Ni fortsätter tillsammans att utveckla arbetet inom arbetslaget och skolan mot uppsatta mål och fattade beslut. Du är väl insatt i aktuell skolforskning och ägnar dig kontinuerligt åt omvärldsbevakning för att utveckla din undervisning samt ligger i framkant när det gäller språkutveckling. Du vågar och vill bidra till ett nytänk om dagens skola. I dina arbetsuppgifter kan det bli aktuellt ett tre-delat mentorskap för en av klasserna i åk 4-6. Vi ser att du är en tydlig ledare i klassrummet och kan skapa goda relationer till dina elever.
Arbetsuppgifter
Vi söker dig moderna musiklärare som vill inspirera och utveckla våra elever inom musikämnet. Du undervisar våra elever från åk F-9 i musik. Du förväntas vara den som tar ansvar för tillställningar med musikinslag såsom tex Lucia och skolavslutningar. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att leda exempelvis kör verksamhet och/eller startat musikband för barn och ungdomar på skolor.
Vi ser att du är en nytänkare som drivs av utveckling och av lusten att undervisa!
Du som söker är legitimerad lärare i musik år F-9. Meriterat är om du har behörighet i fler ämnen. Du är en skicklig pedagog med god didaktisk förmåga som organiserar och strukturerar ditt arbete utifrån angivna mål. Du har god självinsikt, är trygg i dig själv och i ditt pedagogiska ledarskap samt har förmåga till tydligt ledarskap i klassrummet. Du har höga förväntningar på eleverna, tror på att alla kan lyckas och är beredd att skapa de bästa förutsättningarna. I detta arbete är det naturligt för dig att samarbeta och att arbeta med olika anpassningar i lärmiljön.
Du har lätt för och ser samarbete med andra som en källa till utveckling och har naturligtvis lätt för att uttrycka dig väl i såväl tal som skrift. Du har en professionell framtoning i ditt bemötande av elever och vårdnadshavare samtidigt som du är lyhörd och tålmodig. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper med fokus på social kompetens och initiativförmåga.
Kvalifikationer
Legitimerad lärare.
Tillträde: Ht-2022
Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Fritidspedagog/grundlärare mot fritidshem

Lemshaga Akademi söker en grundlärare för fritidshem / fritidspedagog Känner du dig utmanad av skolans vision “En trygg mötesplats för ett kreativt lärande som förändrar världen”? Då är du den vi söker Om arbetsplatsen Lemshaga Akademi är en fristående två-parallellig F-9 skola i naturskön miljö i Värmdö kommun. “Culture of Thinking” präglar vår pedagogik och vår värdegrund är inspirerad av “Reggio Emilia”. Vår utgångspunkt är varje elevs tänkande, nyfike... Visa mer
Lemshaga Akademi söker en grundlärare för fritidshem / fritidspedagog
Känner du dig utmanad av skolans vision “En trygg mötesplats för ett kreativt lärande som förändrar världen”? Då är du den vi söker
Om arbetsplatsen
Lemshaga Akademi är en fristående två-parallellig F-9 skola i naturskön miljö i Värmdö kommun. “Culture of Thinking” präglar vår pedagogik och vår värdegrund är inspirerad av “Reggio Emilia”. Vår utgångspunkt är varje elevs tänkande, nyfikenhet och lust att lära. Viktigt för oss är allas personliga välbefinnande, gemenskap och familjens engagemang i skolan. Se för övrigt www.lemshaga.se.


Stor vikt vid tillsättningen kommer att läggas vid att man delar tankarna bakom vår pedagogiska profil och värdegrund som finns beskriven på vår hemsida: www.lemshaga.se.


Om dig
Vi söker dig som brinner för barns lärande och utveckling, som har god kommunikativ förmåga och som samarbetar väl med såväl elever som klasslärare och vårdnadshavare. Vi vill att du har goda ledaregenskaper och vill leda både stora och små.


Vi söker dig som lärarlegitimation med behörighet i fritidshem eller fritidsledarexamen och är väl förtrogen med gällande styrdokument. Vi tror att du är en aktiv och påhittig person som gillar att utforska och lära. Utifrån läroplanen mål kommer du ansvara för planering och genomföra undervisning i fritidshemmet tillsammans med dina kollegor. Som pedagog brinner du för att stödja elevernas utveckling och lärande.


Om arbetsuppgifterna
Du kommer arbeta i årskurs 1 vilket innebär att du tillsammans med dina kollegor ansvarar för barnets hela skoldag. Delar av dagen samarbetar du med andra fritidspedagoger för de övriga årskurserna F-3 i det gemensamma fritidshemmet. Under skoldagen finns fritidspersonalen med i klasserna och samarbetar med lärarna kring eleverna. Vi vill att du är delaktig i att skapa en miljö och en verksamhet utifrån elevens intresse och att du är lyhörd för individuella behov. Du skapar goda relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor och vill vara med i utvecklingsarbetet av fritidshemmet på Lemshaga.


Kvalifikationer
Dina kvalifikationer: du har examen som lärare i fritidshems eller fritidspedagogexamen


Övrigt
Lön, ersättning och förmåner: utöver fast lön erbjuds friskvårdsersättning och förmånligt lunchpris (vi har egen kock och kallskänka).

Om anställningsvillkoren
Vårt kollektivavtal är inom Fremias avtalsområde.
Arbetsplats: Lemshagavägen 5-15, Ingarö

Om oss
Lemshaga Akademi är en icke vinstdrivande friskola (stiftelse) för elever mellan 6-16 år. Skolan är belägen i en fantastisk miljö på Ingarö, inte långt från Gustavsberg. I enlighet med vår väl förankrade vision vill vi ”vara en trygg mötesplats för ett kreativt lärande som förändrar världen” och en skola som tar tillvara och låter sig utmanas av barns och ungdomars unika egenskaper och sätt att lära.


Vi arbetar i mentorslag om två till tre pedagoger och gärna i ämnesövergripande projekt. Vi har en pedagogisk utvecklingsgrupp som tar tillvara och utvecklar vår pedagogiska profil. Alla nyanställda erbjuds en kurs i vårt pedagogiska arbetssätt. Vi eftersträvar hög pedagogisk kvalitet och god organisation.


Kontakt
Välkommen med din ansökan senast fredag 4 mars. Vänta inte med din ansökan, rekryteringen påbörjas omgående och kan komma att tillsättas innan sista sökdatum.
Frågor besvaras av biträdande rektor Anna-Karin Eklund. Skicka ett sms till mobilnummer
076-521 13 03 så blir du uppringd.


Ansökan, med personligt brev och CV mailas till [email protected]


Vi undanber oss alla former av extern rekryteringshjälp. Visa mindre

Lemshaga Akademi söker skolsköterska

Ansök    Apr 7    LEMSHAGASTIFTELSEN    Skolsköterska
Skolsköterska Lemshaga Akademi söker en skolsköterska Känner du dig utmanad av skolans vision “En trygg mötesplats för ett kreativt lärande som förändrar världen”? Då är du den vi söker! Lemshaga Akademi är en fristående två-parallellig F-9 skola i naturskön miljö i Värmdö kommun. Vår utgångspunkt är varje elevs tänkande, nyfikenhet och lust att lära. Viktigt för oss är allas personliga välbefinnande, gemenskap och familjens engagemang i skolan. Se för övr... Visa mer
Skolsköterska
Lemshaga Akademi söker en skolsköterska
Känner du dig utmanad av skolans vision “En trygg mötesplats för ett kreativt lärande som förändrar världen”? Då är du den vi söker!
Lemshaga Akademi är en fristående två-parallellig F-9 skola i naturskön miljö i Värmdö kommun. Vår utgångspunkt är varje elevs tänkande, nyfikenhet och lust att lära. Viktigt för oss är allas personliga välbefinnande, gemenskap och familjens engagemang i skolan. Se för övrigt www.lemshaga.se
Arbetsbeskrivning
På Lemshaga Akademi börjar elevhälsan i klassrummet och skolsköterskan har därför tid att utveckla det förebyggande och elevhälsofrämjande arbetet på skolan.
Som skolsköterska hos oss kommer du att ingå i vårt elevhälsoteam som består av skolledning,skolläkare, skolpsykolog, speciallärare, specialpedagog och kurator.
Förutom ett nära samarbete med elevhälsan kommer du arbeta nära elever och vårdnadshavare, övriga pedagoger och externa aktörer för att skapa bästa möjliga förutsättningar för elevernas hälsa, lärande och trygghet.
Tillsammans med skolläkare och i samråd med skolledning ansvarar skolsköterskan för organisationen av elevhälsans medicinska insatser i skolan.
Rollen som skolsköterska innebär att arbeta främst hälsofrämjande och förebyggande i enlighet med de styrdokument som finns i hälso- och sjukvårdslagen samt skollagen och vägledning för elevhälsan. Detta ger stora möjligheter att utveckla och anpassa arbetet så att utbildningens mål kan stödjas.
Du arbetar med hälsobesök för att öka elevernas kunskap och medvetenhet om risk- och friskfaktorer och hur de påverkar hälsan.
Du följer det allmänna vaccinationsprogrammet för barn. Du ansvarar för läkarmottagningen, öppenmottagningen, remisshanteringen, journalhantering, inköp av vaccin, läkemedel, förband mm
Du dokumenterar i journalsystemet Prorenata.
Det är centralt att du har en vilja att vidareutveckla arbetet som skolsköterska och att du aktivt bidrar med din kompetens i skolans elevhälsoteam.
Tjänsten är 75 %. Tillträde augusti 2022.
Handledning av vår tidigare skolsköterska (som går i pension under hösten) erbjuds under det första halvåret.
Kvalifikationer
Du ska vara legitimerad sjuksköterska med specialistsjuksköterskeutbildning inom hälso- och sjukvård för barn och ungdom, öppen hälso- och sjukvård eller skolsköterskespecifik högskoleutbildning. Meriterande är erfarenhet inom denna typ av verksamhet.
Du ska vara empatisk, flexibel och målfokuserad. Viktiga egenskaper är gott omdöme, noggrannhet och god samarbetsförmåga. Som person är du strukturerad och stabil. För att passa i rollen som skolsköterska på Lemshaga Akademi behöver du vara relationsskapande och samarbetsorienterad.
Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Elevassistent - resurspedagog

Ansök    Jan 5    LEMSHAGASTIFTELSEN    Elevassistent
Lemshaga Akademi söker resurspedagog till elever på högstadiet Utmanas du av vår vision: En trygg mötesplats för ett kreativt lärande som förändrar världen? Då ska du söka arbete hos oss! Om arbetsplatsen Lemshaga Akademi är en stiftelseägd icke vinstdrivande friskola för barn och ungdomar mellan 6 och 16 år, där allt eventuellt överskott går tillbaka in i verksamheten. Den ligger vackert belägen i en lantlig miljö och präglas av välkomnandets etik såväl i... Visa mer
Lemshaga Akademi söker resurspedagog till elever på högstadiet
Utmanas du av vår vision: En trygg mötesplats för ett kreativt lärande som förändrar världen? Då ska du söka arbete hos oss!
Om arbetsplatsen
Lemshaga Akademi är en stiftelseägd icke vinstdrivande friskola för barn och ungdomar mellan 6 och 16 år, där allt eventuellt överskott går tillbaka in i verksamheten. Den ligger vackert belägen i en lantlig miljö och präglas av välkomnandets etik såväl i miljön som mellan elever, pedagoger och föräldrar.
Skolan har en ambition att värna vårt svenska kulturarv, samtidigt som vi vill ligga i fronten vad gäller modern pedagogisk forskning och användandet av informationsteknik. Som pedagog på Lemshaga Akademi förväntas man vara en medforskande och delaktig vuxen som ser potentialen i elevernas tankar och teorier, en som lyssnar, utmanar och möter verkligheten tillsammans med eleven.
Om dig
Vi söker dig som är intresserad av att utvecklas och utmanas tillsammans med barn, ungdomar och pedagoger. Vi tror att du är en positiv, trygg och påhittig person. Gott tålamod, ödmjukhet och förståelse för att människor har olika bakgrunder och behov är en förutsättning för att lyckas med uppdraget. Att vara nyfiken på hur människor fungerar, vara lyhörd, ha en stor portion tålamod och vara lösningsfokuserad är också bra egenskaper för rollen som resurs. Du ska känna dig bekväm med ämnena på högstadiet, till exempel matte, No, engelska och svenska. Det är bra om du har erfarenhet och kunskap om barn och ungdomar med olika funktionsvariationer.
Om arbetsuppgifterna
Din huvuduppgift är att stötta elever i behov av särskilt stöd. Det kan innebära hjälp med matematik, förstå sig på en no-uppgift eller skriva en text i svenska. Ibland kan du även behöva förklara och vara ett stöd i olika sociala koder och relationer mellan elever. Du kommer i huvudsak arbeta i skolans Studio tillsammans med två andra pedagoger. Till Studion kommer och går olika elever. Vissa är där mer andra mindre. Eleverna kan behöva hjälp med att bryta ner en arbetsuppgift, komma igång att jobba, hålla fokus på en uppgift och få hjälp med att hitta sin motivation, lust och inre driv till skolarbetet.
Kvalifikationer
Gymnasieutbildning, goda kunskaper i det svenska språket. Gärna goda kunskaper i matematik och No men det är inget krav. Däremot ska du känna dig bekväm med högstadiematte, kemi, fysik och biologi på högstadienivå.
Övrigt
Lön, ersättning och förmåner
Utöver fast lön erbjuds friskvårdsersättning, förmånligt lunchpris (vi har egen kock och kallskänka), gratis kaffe och frukt.
Om anställningsvillkoren
Tjänsten är en visstidsanställning fram till sommaren -22. Tillträde omgående. Vårt kollektivavtal är inom Fremias avtalsområde.
Om oss
Lemshaga Akademi är en icke vinstdrivande friskola för elever mellan 6-16 år. Skolan är belägen i en fantastisk miljö på Ingarö, inte långt från Gustavsberg. I enlighet med vår väl förankrade vision vill vi vara en trygg mötesplats för ett kreativt lärande som förändrar världen och en skola som tar tillvara och låter sig utmanas av barns och ungdomars unika egenskaper och sätt att lära. Vår utgångspunkt är varje elevs tänkande, nyfikenhet och lust att lära. Viktigt för oss är allas personliga välbefinnande, gemenskap och familjens engagemang i skolan. Hos oss kan du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag.
Arbetsplats
Lemshaga Akademi
Lämshaga vägen 5-15
134 61 INGARÖ
Kontakt
Välkommen med din ansökan snarast men innan den 30 november.
Vänta inte med din ansökan, rekryteringen påbörjas omgående och kan komma att tillsättas innan sista sökdatum.
Ansökan, med personligt brev och CV mailas till [email protected]
Frågor besvaras av rektor Annica Kjell [email protected]
Tel: 08-58631302
Vi undanber oss alla former av extern rekryteringshjälp. Visa mindre

Kurator

Ansök    Feb 12    LEMSHAGASTIFTELSEN    Kurator
Kurator till Lemshaga Akademi Om arbetsplatsen Lemshaga Akademi är en fristående två-parallellig F-9 skola i naturskön miljö i Värmdö kommun. “Culture of Thinking” präglar vår pedagogik och vår värdegrund är inspirerad av “Reggio Emilia”. Vår utgångspunkt är varje elevs tänkande, nyfikenhet och lust att lära. Viktigt för oss är allas personliga välbefinnande, gemenskap och familjens engagemang i skolan. Se för övrigt www.lemshaga.se. Tidigare har skolan de... Visa mer
Kurator till Lemshaga Akademi
Om arbetsplatsen
Lemshaga Akademi är en fristående två-parallellig F-9 skola i naturskön miljö i Värmdö kommun. “Culture of Thinking” präglar vår pedagogik och vår värdegrund är inspirerad av “Reggio Emilia”. Vår utgångspunkt är varje elevs tänkande, nyfikenhet och lust att lära. Viktigt för oss är allas personliga välbefinnande, gemenskap och familjens engagemang i skolan. Se för övrigt www.lemshaga.se.
Tidigare har skolan deltagit i forskningsprojekt i samarbete med Reggio Emilia och Harvard University. Detta har resulterat i att vi lägger stor vikt vid synliggörande av våra elevers tankar genom olika former av dokumentation och att vi utgår från elevernas tankar och teorier i vårt arbete. Stor vikt vid tillsättningen kommer att läggas vid att man delar tankarna bakom vår pedagogiska profil och värdegrund som finns beskriven på vår hemsida: www.lemshaga.se.
Arbetsuppgifter
Kuratorn har en nyckelfunktion i skolans hälsofrämjande och förebyggande arbete för att stödja elevernas utveckling mot utbildningens mål. Verksamheten ska utgå från beprövad erfarenhet och forskningsbaserade metoder för att skapa ett optimalt lärande och hålla hög kvalité.
Som kurator är du en del av skolans elevhälsoteam tillsammans med rektor, specialpedagog, speciallärare, skolpsykolog, skolsköterska och snart socialpedagog. Du bidrar utifrån din profession i tvärprofessionella analyser, samtal och observationer. Att arbeta i elevhälsoteamet innebär att ha en ledarroll i skolans elevhälsoarbete och ett nära samarbete med lärare, fritidspersonal och föräldrar. Du arbetar elevnära både på grupp- och individnivå. Du leder också skolans arbete med likabehandling och mot kränkande behandling, där du också sitter med i Lemshagas Trygghetsteam.
En förutsättning för ett lyckat uppdrag är att du bygger upp ett gott samarbete och goda kontakter med olika aktörer utanför skolan som möjliggör att vi kan hänvisa våra elever och vårdnadshavare vidare till rätt instans för vidare hjälp. Du driver arbetet framåt i Trygghetsgruppen, som består av kurator, specialpedagog, rektor, pedagoger och fritidspersonal, samt har ansvar för likabehandlingsarbetet på skolan.
Din profil
Vi söker dig som vill utvecklas i din kuratorsroll och söker ett sammanhang att få växa i. Krav är att du är utbildad socionom och är van vid uppdraget som skolkurator.
I din roll är det viktigt att du har ett salutogent förhållningssätt och att du också kan leda andra i detta förhållningssätt. Förutom samarbete inom skolan ingår samarbete med andra myndigheter och aktörer utanför skolan såsom Socialtjänsten, BUP och HAB. Arbetet ställer krav på hög samarbetsförmåga och goda ledaregenskaper.
Du ser elevernas möjligheter att erövra nya kunskaper och färdigheter i skolan som någonting självklart och du ser just möjligheterna istället för hindren. Du behöver kunna anpassa din kommunikation efter den elev du möter och du behöver ha mycket hög relationell kompetens.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, tidigare erfarenheter och lämplighet vid rekryteringen. Visa mindre

Lemshaga söker lärare 1-3

Lemshaga Akademi söker utbildad lärare åk 1-3 Utmanas du av vår vision: En trygg mötesplats för ett kreativt lärande som förändrar världen? Då ska du söka arbete hos oss! Om arbetsplatsen Här får du möjlighet att utvecklas med tillsammans med kollegor som inspireras av Reggio Emilias filosofi samt Cultures of Thinking (CoT). Besök gärna vår hemsida för mer information kring vår pedagogik! Vår fina skolgård ligger mellan skog och hästhagar, därför inbjude... Visa mer
Lemshaga Akademi söker utbildad lärare åk 1-3
Utmanas du av vår vision: En trygg mötesplats för ett kreativt lärande som förändrar världen? Då ska du söka arbete hos oss!
Om arbetsplatsen
Här får du möjlighet att utvecklas med tillsammans med kollegor som inspireras av Reggio Emilias filosofi samt Cultures of Thinking (CoT). Besök gärna vår hemsida för mer information kring vår pedagogik!
Vår fina skolgård ligger mellan skog och hästhagar, därför inbjuder utemiljön till lek, kojbyggen och rörelse.
Om dig
Vi söker dig som har lärarlegitimation och är väl förtrogen med gällande styrdokument. Vi tror att du är en positiv, energisk och påhittig person som gillar att utforska och lära tillsammans med elever och kollegor. Du har lätt för att skapa goda relationer och du ser professionellt på ditt uppdrag. Om du har arbetat utifrån tydliggörande pedagogik är det meriterande.
Om arbetsuppgifterna
Din huvuduppgift är att planera och genomföra undervisning, samt bedöma och ge återkoppling till elever och vårdnadshavare i syfte att säkerställa goda kunskapsresultat. Utöver det ingår naturligtvis den dagliga omsorg och omvårdnad som yngre elever behöver för att känna sig trygga. Som pedagog på Lemshaga Akademi förväntas du vara en medforskande och delaktig vuxen som ser potentialen i elevernas tankar och teorier.
Kvalifikationer
Lärarexamen, lärarlegitimation mot yngre åldrar.
Övrigt
Lön, ersättning och förmåner
Utöver fast lön erbjuds friskvårdsersättning, förmånligt lunchpris (vi har egen kock och kallskänka), gratis kaffe och frukt.
Om anställningsvillkoren
Vårt kollektivavtal är inom Fremias avtalsområde.
Om oss
Lemshaga Akademi är en icke vinstdrivande friskola för elever mellan 6-16 år. Skolan är belägen i en fantastisk miljö på Ingarö, inte långt från Gustavsberg. I enlighet med vår väl förankrade vision vill vi vara en trygg mötesplats för ett kreativt lärande som förändrar världen och en skola som tar tillvara och låter sig utmanas av barns och ungdomars unika egenskaper och sätt att lära. Vår utgångspunkt är varje elevs tänkande, nyfikenhet och lust att lära. Viktigt för oss är allas personliga välbefinnande, gemenskap och familjens engagemang i skolan. Hos oss kan du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag.
Arbetsplats
Lemshaga Akademi
Lämshaga vägen 5-15
134 61 INGARÖ
Kontakt
Välkommen med din ansökan snarast men innan den 30 november.
Vänta inte med din ansökan, rekryteringen påbörjas omgående och kan komma att tillsättas innan sista sökdatum.
Ansökan, med personligt brev och CV mailas till [email protected]
Frågor besvaras av rektor Annica Kjell [email protected]
Tel: 08-58631302
Vi undanber oss alla former av extern rekryteringshjälp. Visa mindre